Ново рандомизирано контролирано проучване, публикувано в списанието Frontiers in Immunology, разкрива, че спирулина, богати на хранителни вещества синьо-зелени водорасли, е мощно ефективна срещу коронавируса (COVID-19).

В продължение на шест дни пациенти с положителен тест за COVID приемали или спирулина и конвенционално лекарство, или просто конвенционално лекарство без спирулина. Всички в групата на спирулина оцеляват, но 15 процента от групата без спирулина в крайна сметка умират.

„Общите резултати от настоящото проучване показаха, че шестдневен курс на Spirulina platensis плюс стандартното лечение на COVID-19 е по-добър за възстановяването на пациентите в сравнение със стандартното лечение самостоятелно“, пишат авторите.

Изследването е проведено в две отделни ирански болници и включва общо 189 пациенти. Групата със спирулина приема 15,2 грама добавка на прах в капсули заедно със стандартното лечение на COVID, докато другата група приема само стандартното лечение.

Дозировката на използваната спирулина се основава на по-ранни изследвания, които предполагат, че това количество е ефективно както като противовъзпалително, така и като антиоксидант.

Както в групата със спирулина, така и в групата без спирулина, половината от тестовите пациенти са били в интензивно отделение (ICU), докато другата половина са били в не-ICU.

Представете си какви са ползите само от спирулина

Общо 91 пациенти са приемали спирулина. Някои от тях в крайна сметка се оттеглили от проучването, но нито един човек не починал, включително от групата на интензивното отделение, където пациентите страдали от по-тежки симптоми.

В контролната група, която не е получавала спирулина, имало 98 участници, 46 от които не били в интензивно лечение. В контролния пул четирима души са починали от групата без интензивно лечение, докато 11 души са починали от групата на интензивно лечение. Всички пациенти получили последваща оценка в продължение на седем дни.

Както може да се очаква, е установено, че групата със спирулина показала значително намаляване на възпалителните маркери в кръвта, заедно с много по-високи нива на кислород в сравнение с контролната група.

Стандартното лечение без спирулина включва антивирусна терапия с Ремдезивир, кортикостероиди (дексаметазон) и антикоагуланти (хепарин или еноксапарин). Пациенти, които показват прекомерно възпаление, също получават тоцилизумаб или други стероиди.

Важно е да се отбележи, че никой в проучването не е приемал спирулина самостоятелно. Ако имаше група, приемаща само спирулина, която не е получавала Ремдезивир и другите лекарства, може би щеше да има още по-добри резултати сред групата пациенти.

Причината да се спомене това е, че Ремдесивир е силно смъртоносно лекарство, което показва минимални, ако има такива, ползи. Малко е двулично да се нарече групата, която е получила Ремдезивир и другите лекарства без спирулина, „контролна“ група, но това е същото, което правят в проучванията за ваксини, като дават на „плацебо“ групата други ваксини, а не обикновен физиологичен разтвор.

За щастие на всички в групата на спирулина плюс конвенционална терапия, всички те оживели, въпреки че приемали Ремдесивир – но същото не може да се каже за групата без спирулина, която загубила 15 души.

„Не ме изненадва, че има ползи от добавянето на това към диетата и режима на тези в болницата“, коментира в изявление д-р Юсуф Салиби, лекар по интегративна медицина и директор на клиниката по холистична медицина в Каролина.

Спирулина, между другото, съдържа здравословни нива на бета каротин, витамини от В-комплекс, витамин Е и различни минерали като мед, манган, селен и цинк. Спирулината също така съдържа есенциална мастна киселина, известна като гама-линоленова киселина.

„Всички те са важни за поддържането на здравето и здравата имунна система“, каза Салиби за тези хранителни вещества. ползите от добавянето им към диетата и режима на тези в болницата“, коментира д-р Юсуф Салиби, лекар по интегративна медицина и директор на Клиниката за холистична медицина Каролина, в изявление.

Saleeby и други естествени клиницисти рутинно предписват спирулина и още един вид синьо-зелени водорасло, известн като хлорела, „за детоксикация на пациенти с хронични заболявания, токсичност и отравяне“, тъй като двата вида водорасли извличат и абсорбират тежки метали от тялото, които след това се отделят.

Автор:  Ethan Huff

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *