(NaturalNews)

Тамянът и смирната отдавна са хвалени заради лечебните си способности и защитни сили. Например, и двете са свързани с християнството, където са били дарове, въведени във Витлеем от мъдреците. Те също са били използвани в различни култури в древността; в Египет тамянът се е използвал като очна линия, смятан, че не само подобрява красотата, но и придава защитни способности за зрението. Гръцкият лекар Хипократ е писал подробно за смирната. И тамянът и смирната са били силно търгувани в продължение на хиляди години.

Днес, ползите им продължават да доказват своята ефективност, включително способността им да лекуват някои видове рак.

Тамянът като борец на рак

В действителност, изследователи от Университета Лейчестър казват, че растителната смола тамян, съдържа химично съединение, което има потенциала да убива ракови клетки и, че може да бъде целесъобразно лечение на ракови заболявания, като рак на гърдата, на простатата, на яйчниците и на дебелото черво. Конкретното съединение е ацетил-11-кето-бета-бозвелова киселина (AKBA), изследвано подробно от университетски експерти и е било казано, че има възможността да пребори ракови клетки на яйчниците, дори когато са в последния си етап.

„След година изследване на съединението AKBA с ракови клетъчни линии на яйчника ин витро, ние сме в състояние да докажем, че е ефективен при убиване на раковите клетки“, казва Камла Ал-Салмани, докторант от Катедрата по Ракови Изследвания и Молекулярна Медицина на Университета. „Много хора използват тамян, без известни странични ефекти.“ Дори по-обещаващо е откритието им, че съединението в тамяна е ефективно дори и сред раковите клетки, които са устойчиви на химиотерапия, нещо, което д-р Марк Еванс, PhD, супервайзор и университетски преподавател на Калма, казва, че „наистина може да бъде в състояние да помогне за преодоляване на лекарствена резистентност, и да доведе до подобряване на преживяемостта при пациенти с последен стадий рак на яйчниците.

Смирна, тамян и други комбинации могат да помогнат с лечението

Смирната, също е установена като ефективна за подобряване на здравето. Използвана като етерично масло, тя е била доказана, че има способността да лекува кожни заболявания като микоза на стъпалото и екзема, помага при зарастване на рани, укрепва венците и облекчава респираторни проблеми. Значително показателно, едно проучване, публикувано в Списанието по безопасност на храните, Хранене и обществено здраве установило, че смирната има способности, понижаващи холестерола.

Комбинацията от тамян и смирна също е полезна за здравето; Националната Асоциация за холистична ароматерапия предполага, че заедно с кардамон и канела, те могат да предотвратят болки в стомаха, борят лошия дъх, разхлабват храчки и предоставят облекчение на зъбобол.

Друга комбинация включва смирна и куркума, която е била открита, че има защитен, клетъчно-детоксикиращ ефект, който намалява токсичност от олово. Това специално проучване е било публикувано в списание Основна и клинична фармакология и токсикология и проведено от изследователи в Университета Александрия за изследване и развитие в Египет.

Докато ползите от тамян и смирна са предостатъчно, трябва да се отбележи, че техните масла (всички етерични масла) са мощни, и като такива, трябва да се обмисли внимателно, разреждане за поглъщане и локално прилагане. В идеалния случай, трябва да се използват само терапевтичен клас етерични масла, както и обсъждане с натуропат преди употреба. Това може да ви помогне да гарантирате максимална безопасност.

Използването на тези масла в дифузор е обичаен начин да се възползвате безопасно от предимствата на тези масла.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *