(NaturalNews)

Пчелното млечице е вещество, което се секретира от жлезите на пчелите работнички, за да хранят ларвите и кралиците. То е с плътна структура, млечно-бяло на цвят, и се събира от хора в продължение на векове заради неговите подмладяващи свойства. В действителност, факт е, че пчелите майки – които са хранени с пчелно млечице през целия си живот – живеят около 40 пъти по-дълго от пчелите работнички и другите пчели, главно поради питателноста на млечицето.

Ползи за здравето

Свойства за борба с рака – Според едно изследване, публикувано в издание на BMC Допълваща и Алтернативна Медицина през 2009г. , пчелното млечице се бори с рака като подтиска кръвоснабдяването на туморите. Когато японски учени изпитват различни видове пчелно млечице върху тъканни култури на пъпна вена, всички от тях инхибират образуването на кръвоносни съдове, особено тези, които са най-богати на кафеена киселина, съединение отговорно за най-големите подтискащи нива. Освен това, тъй като мастните компоненти на пчелното млечице съдържат естрогенни ефекти – както е доказано от изследване, публикувано в декемврийското издание от 2010 г. на PLoS One – възможно е пчелното млечице да може да лекува рак на гърдата и рак на маточната шийка.

Подобрява здравето на кръвта – Едно изследване, публикувано в Биологичнен и Фармацевтичен Бюлетин в издание ноември 2008г. показа, че пчелното млечице може да подобри инсулиновата резистентност и кръвното налягане. Изследователите са хранели с млечицето плъхове, страдащи от високо кръвно налягане и инсулинова резистентност, дължащи се на високо-фруктозна диета. След два месеца плъховете показват значително по-малко случаи на стесняване на кръвоносните съдове, което води до по-ниски триглицериди и нива на инсулина.

Свойства за Грижа за Кожата – Въпреки, че пчелното млечице е известно като най-добра хранителна добавка, то често се използва в продукти за грижа за кожата, тъй като съдържа ДНК и желатин, две съставки, които помагат за производство на колаген (против стареене). Поради тази причина, много хора обичат да прилагат пчелното млечице локално и да го оставят да подхранва и подсилва кожата.

Антибактериални компоненти – Според изследване, публикувано в юлското издание от 1990 г. на сп. Биологична Химия, протеин, открит в пчелното млечице – с неофициално название роялизин – предлага множество антибактериални и антимикробни свойства и е ефективен при справяне с определени бактериални култури на по-ниски нива.

Богато на хранителни вещества – Както и при другите пчелни продукти, като пчелен прашец и прополис, вероятно най-голямата атракция на пчелното млечице е впечатляващата концентрация на витамини и минерали. В действителност, средна доза от пчелно млечице съдържа седемнадесет различни аминокиселини (включително всички осем незаменими аминокиселини, което го прави пълен протеин), повечето от В-витамини (които се използват за производство и синтез на енергия) и прилични нива на желязо и калций, които са от съществено значение за по-добра кръв и здраве на костите. Пчелното млечице съдържа витамини А, С и Е, важни антиоксиданти, които могат да неутрализират свободните радикали, като по този начин ни предпазват от дегенеративни заболявания.

Лечение за Безплодие – Не е случайно, че пчелите-работнички са безплодни, докато пчелите майки може да снасят до 2000 яйца на ден през техния богат от 4 до 6 години живот. Това е така, защото пчелното млечице стимулира производството на естроген, като по този начин стабилизира менструалния цикъл при жените, подобрява морфологията на сперматозоидите при мъжете и повишава либидото и на двата пола.

Обърнете внимание, че пчелното млечице е най-добро прясно закупено, тъй като преработените форми (като тези в капсули и екстракти) често се подлагат на интензивно отопление и производство – процеси, които убиват хранителните вещества и ензими, отговорни за осигуряване на много от ползите за здравето, изброени по-горе.

Източник: http://www.naturalnews.com/040359_royal_jelly_cancer_prevention_disease.html#ixzz2TW7dirFt

Автор: Michael Ravensthorpe

 

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *