(NaturalNews)

С настъпването на лятото, както и стреса, на който сме подложени ежедневно е добро време за прочистваща диета и детоксикация на организма. Прочистване на черния дроб трябва да бъде основен приоритет. Когато този орган работи правилно, нежеланите телесните мазнини изчезват – особено в коремната област. С няколко хранителни добавки и леки упражнения, отслабването и повишаване на здравето като цяло е гарантирано.

Връзката между излишната мазнина и ленивия черен дроб

Почти една трета от американското население страда от чернодробна стеатоза. Затлъстяване, диабет, ускорено стареене и сърдечни заболявания са свързани с не добре работещ черен дроб. Когато черният дроб се запуши с излишните мазнини и токсини от лоша диета, той започва да натрупва мазнини в себе си, което допринася за неефективната му работа. След това излишни килограми започват да се появяват около корема. Захарта и рафинираните въглехидрати са главните виновници, въпреки че прекомерната консумация на алкохол също играе огромна роля в заболяванията на черния дроб.

Дейността на  метаболизма е силно засегната от слабия черен дроб, други органи пък се стресират и стават свръхактивни. Панкреасът създава все повече и повече инсулин, което в крайна сметка води до създаване на резистентни към инсулин клетки и Тип II диабет. Метаболизмът се забавя и токсини се натрупват в храносмилателния тракт, което води до допълнително увеличаване на теглото и влошено здраве. Но има едно просто решение за този куп болести.

Промяна към по-добро

С промяна на диетата, малко тренировки и използване на няколко основни добавки, черният дроб може да бъде изчистен и здравето подновено. Първата стъпка е ограничаване консумацията на въглехидрати. При прекомерното натоварване на черния дроб, производството на адипонектин е компрометирано. Когато нивата на този хормон са ниски, се появява инсулинова резистентност. Лошият метаболизъм на въглехидратите е последван от натрупване на телесни мазнини. Намаляване приема на въглехидрати допринася за разграждането на мазнините в черния дроб.

Друго важно нещо е качественият протеин, като например органична суроватка. Тъй като протеинът отпушва черния дроб и активизира изгарянето на мазнините, той е от жизненоважно значение за диетата. Суроватъчният протеин съдържа специални пептиди, които повишават глутатионът – един от най-мощните детоксиканти за черния дроб. Умерените упражнения също поддържат здрав черния дроб. Изследванията показват, че редовната физическа активност насърчава метаболизма на глюкозата. Това от своя страна подобрява функцията на черния дроб и съдейства за лечение на чернодробна стеатоза.

Ето и няколко доста полезни добавки. Ацетил-L-карнитин преработва мазнините от черния дроб и позволява на клетките да я използват като гориво. Пантетинът, използван в продължение на шест месеца по 600 мг на ден, намалява триглицеридите и лекува затлъстяването на черния дроб. Зеленият чай, кверцетин, теанин, куркумин, глог и ресвератрол  също помагат при това заболяване. Белият трън и глухарчето са друг отличен избор.

В допълнение на горепосоченото, адекватен прием на фибри е от решаващо значение. В процеса на лечение на черния дроб и разграждането на мазнините, се освобождават токсини в храносмилателната система. Консумирането по една супена лъжица фибри три пъти на ден изхвърля тези отрови от тялото, преди то да ги абсорбира.

Поддържането на черния дроб в добра форма не само съдейства за слабо тяло, но и общото здравословно състояние се повишава. Когато този орган е чист и работи ефективно, единствената загуба е наднорменото тегло, а печалбата е добро здраве.

Автор: Carolanne Wright

Източник: http://www.naturalnews.com/038498_belly_fat_liver_cleanse_tips.html#ixzz2UvUsZUOY

Превод от английски на български

 

 

By admin

2 thoughts on “Прочистете черния дроб и се отървете от мазнините по корема”
  1. Айде няма нужда от химия допълнително в организма 🙂 Просто спрете да ядете корпоративните боклуци, не ползвайте олио, зехтин , масло , маргарин , овкусявайте салатите с авокадо, млян сусам или млян слънчоглед, суров , разбира се и ще имате добро здраве. Не яжте храни от животински произход и ще сте вечно здрави 🙂

Напиши коментар

Добави обява

×
×