Оказва се, че пъдпъдъчите яйца вече не са само за деликатес, но и са пълни с много хранителни вещества, полезни за здравето. Последните проучвания показват, че пъдпъдъчите яйца имат почти четири пъти повече хранителна стойност в сравнение с други яйца, като кокоши яйца. Въпреки малкия си размер (най-малкия от всички яйца), пъдпъдъчите яйца носят най-високите нива на компоненти за борба с болести.

Пъдпъдъчи яйца: решение за заболяването убиец

Ракът е основно заболяване-убиец в света, както и фактът, че броят на пациентите с рак се увеличава всеки ден и го прави глобална заплаха за човечеството. Излагането на замърсители като свободни радикали и други токсични вещества, чужди на нашите тела, причинява рак. Пъдпъдъчите яйца, богати на витамин А и селен, са мощни анти-оксиданти, с възможност за неутрализиране на ефектите на свободно срещащите се радикали в тялото. Поради това, включването на пъдпъдъчи яйца в ежедневната ни диета в подходящи количества може да помогне да отървем нашите тела от тези вредни радикали.

Изследванията

Лечебната сила на пъдпъдъчите яйца има дълга история, която датира още от Древен Египет и китайската медицина. Въпреки това, тази стара употреба е забравена до 1960-те години, когато д-р Трюфер, изследовател от Франция, изследва ролята на пъдпъдъчите яйца в борбата срещу свързани с възрастта усложнения. Текущи изследвания, макар и в малък мащаб, са намеквали за потенциала на пъдпъдъчите яйца за минимизиране на риска от рак, както и да помагат на хората да се преборят с рака. Проучванията са убедителни, но въпреки това е рано  да се твърди, че пъдпъдъчите яйца помагат в борбата срещу рака; може би поради ограничения размер на извадката.

Натуралният холестерол е добър за сърцето

Пъдпъдъчите яйца са с ниски нива на въглехидрати и високи нива на протеин. В допълнение, те са богати на холестерол, който е известен с успокояващите сърцето свойства. Богат източник на фолиева киселина, желязо, В12, рибофлавин, фосфор и селен, пъдпъдъчите яйца са смятани все повече за невероятна храна, която може да намали риска от рак и сърдечни усложнения.

Ниски въглехидрати и високо съдържание на протеин

Те са богати на добър холестерол и по-малко на лош холестерол. Това ги прави идеални за сърцето. Те също имат хранителни вещества и жизнено важни компоненти, които осигуряват необходимата енергия за съпротива при заболяване и за по-бързо възстановяване от заболявания. Това прави пъдпъдъчите яйца здравословна храна за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и за понижаване на кръвното налягане. Значителни резултати от изследвания показват, че пъдпъдъчите яйца подобряват липидния профил на кръвта на човека.

 

Автор:  Mayimina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/quail-eggs-hidden-healing-wonder-cancer/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *