(NaturalNews)

Пъпешът „Медена Роса“ е много повече отколкото леко сладък, освежаващ пъпеш, на който обикновено се наслаждаваме през по-топлите месеци; той също е силно питателна храна, която може да помогне за поддържане на здравословно тегло, борба с настинки, контрол на кръвното налягане и добро здравословно функциониране на нервната система.

Ето един поглед по-отблизо на топ ползите за здравето от пъпеша „Медена роса“. Както винаги, разумно е да избирате органични храни, тъй като те са без вредни пестициди, които изпълват тялото с токсини.

Здравните ползи от пъпеша „Медена Роса“

1) Контрол на теглото. Пъпешите „Медена Роса“ съдържат само 60 калории за 1/2 чаша, което го прави ниско-калорична опция, която в същото време задоволява желанието за нещо сладко. Освен това, те имат високо съдържание на вода, което  не са помага с хидратацията, но осигурява чувство за ситост, за да отклонява желанието да се ядат храни, които могат да бъдат нездравословни.

2) Борба с настинките. Само 150 г от тези вкусни пъпеши осигуряват около половината от дневните нужди на витамин С. Тъй като витамин С играе важна роля в поддържането на имунната система здрава, пъпешът „Медена роса“ може да помага в борбата с инфекциите и предотвратява заболявания.

3) Регулира кръвното налягане. Хранителни експерти от Югозападния Медицински Център в Далас на Университета на Тексас (UTS), съветват яденето на пъпеши като“ медена роса“, позовавайки се на високите им нива на калий, като начин за намаляване  задържането на сол и следователно, по-добър контрол на кръвното налягане. Смята се също, че съотношението на вода към калий в „Медената роса“ може да помогне за понижаване на кръвното налягане, като може да помогне и за предотвратяване  повишаването на кръвното налягане.

4) Здрава нервна система. Медената Роса съдържа B-витамините, тиамин и ниацин, които са известни с това, че не само увеличават енергийните нива, но и премахват токсините от тялото, което от своя страна, стимулира здравето на нервната система. Витамините са известни, че помагат да се стимулира здравето на мозъка и предотвратяват вредни промени в него, като например появата на болестта на Алцхаймер.

Пъпешът „Медена Роса“ може да се консумира пресен, като лека закуска или може да се добавя към различни ястия, включително плодови и зелени салати.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×