пържени-картофи

Не е само високото съдържание на мазнини, което прави пържените картофи лоши за вас, а самият процес на приготвянето им произвежда мощни канцерогени вътре в самите картофи.

При печене или пържене на всяка нишестена храна при висока температура, намиращите се в тези храни захари се комбинират с аминокиселина до получаване на високи нива на мощен канцероген, известен като акриламид. Тъй като, иначе така вкусните пържени картофки трябва да се готвят при висока температура, вашата здравословна диета трябва да съдържа само минимални количества от тази храна.

За хората, които са готови на малко повече усилия, за да направят пържени картофи у дома, има начини да се намали съдържанието на акриламид. Картофите трябва да се съхраняват извън хладилник, на хладно и тъмно място. Преди пържене те трябва да бъдат нарязани и накиснати във вода в продължение на 15-30 минути, след което се подсушават. Те трябва да се пържат на по-ниски температури за по-малко време, докато станат златистожълти, а не кафяви.

В рестораните се използва едно и също олио за пържене за дълъг период от време, което води до насищане на олиото с изключително високо ниво на акриламид.

Въпреки че се намира в храната, няма да видите акриламидът описан на етикета на хранителните продукти.
Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×