(NaturalNews)

Мобилните телефони излъчват опасни нейонизиращи форми на електромагнитна радиация. Радиация, която може да се абсорбира от тъканите и клетките, които влизат в близък контакт с телефона, например, главата и шията. Научните изследвания в миналото дават противоречиви резултати, но по-нови изследвания, които работят с дългосрочно излагане (десет или повече години), ясно установяват, че съществува връзка между използването на мобилен телефон и някои форми на рак.

Научни доказателства

Докторите Лай и Сингх (Университет на Вашингтон) са първите, които използват теста за Едноклетъчна Гелна Електрофореза (comet assay), за да покажат увреждане на ДНК. Двойната ДНК верига се разпада, след като е изложена на радиация от мобилен телефон. Гелната Електрофореза е един от най-убедителни тестове за измерване на фрагментацията на ДНК.

Тяхната работа съвпада с констатациите на д-р Андрю Голдсуорти, д-р на биологичните ефекти на слаби електромагнитни полета. От март 2012 г.  д-р Голдсуорти заключава, че „Ако подобна фрагментация на ДНК се появи в целия организъм, ние ще очакваме повишен риск от рак, тъй като основните гени, които контролират клетъчното делене, могат да бъдат повредени или изгубени.“

Текущи проучвания, разглеждащи случаите на рак на мозъка, подкрепят това. Използването на мобилния телефон редовно, почти удвоява шанса за рак на мозъка от страната на главата, използвана за говорене по телефона. Ракът не се ограничава само до мозъка. Рак на околоушната слюнчена жлеза и на щитовидната жлеза, разположени в областта на шията, също са във възход.

Сградата на Капитолия

През 2009 г. в Сградата на Капитолия няколко уважавани експерти свидетелстват за потенциалните въздействия върху здравето на потребителите на мобилни телефони (270 млн. в Америка) пред Подкомисия на Сената (Senate Appropriations Subcommittee).

• Д-р Джон Бушер, Помощник Директор на Националния Институт на Здравеопазването, Национална Програма по Токсикология, свидетелства: „Към настоящия момент, само с 10-12 години излагане и използване, увеличаващо се драматично, има опасения от увеличаване на рак на мозъка, свързани с употребата на мобилен телефон. Децата имат конфигурация на черепа, която позволява по-дълбоко проникване на радиация от мобилен телефон с потенциално по-голям риск.“
• Д-р Сийгъл Сабетски, директор на Рак и радиационна епидемиология на медицински център Хаим Шеба (Израел), провел 10-годишно изследване в тази област и публикува резултатите през 2008 г. с туморите на слюнчената жлеза при тежка употреба. Д-р Сабетски наблюдава, че туморите винаги се появават от една и съща страна на главата, където се държи телефона.
• Д-р Девра Лий Дейвис, Университета в Питсбърг, професор по епидемиология, цитира работата на д-р Леонард Хардел в Швеция на използването на мобилен телефон за дълго време преди 20-годишна възраст. „Като възрастни, тези хора имат 4-6 пъти повече мозъчни тумори до достигане на 30 годишна възраст. За по-младите хора, рискът се увеличава до пет пъти повече.“ Д-р Дейвис свидетелства, че „Ако свържем работата на д-р Лай и  д-р Сингх с човешките изследвания на д-р Сабетски и други, които са гледали хора, които имат десет или повече години на излагане, ние имаме силни доказателства.“
• Д-р Дейвис също препоръчва мобилният телефон да се държи на разстояние не по-малко от 3 см до вашето тяло. Нейното предложение идва директно от ръководството за Blackberry и iPhone. „Аз призовавам за предупредителни етикети, да се класифицира това, което индустрията ни казва за клетъчните телефони.“

Окончателно разглеждане: Д-р Лай достига до заключението, че някои открития зависят от това кой подкрепя финансово проучването. Почти седемдесет процента от проучванията, спонсорирани извън индустрията, показват връзка между използването на мобилен телефон и здравни усложнения, а по-малко от 30% от проучвания, спонсорирани от производството на мобилни телефони, съобщават за подобни заключения.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lloyd Burrell

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *