Радиола – мощна билка за отслабване и лечение на депресия

Вероятно малко хора са чували за Радиола Розеа (Rhodiola Roseа), известна още като златен корен. Тази билка бързо привлича все повече вниманието на обществеността и научните изследвания разкриват многобройните ползи от тази адаптогенна билка. Това растение вирее при много голяма надморска височина в планински региони по света и исторически е била използвана от викингите, заради способността си да стимулира енергията и издръжливостта.

Адаптогенните билки са много полезни за здравето на хората: вместо да действат на един определен орган или система, те работят по цялото тяло, за да стане то по-устойчиво на вредните странични ефекти на стреса и да се окаже от полза за лечение на много заболявания, като тези по-долу.

Абдоминално затлъстяване

Радиола е безопасна и ефективна хранителна помощ за тези, които искат да намалят теглото си, особено ако проблемът са коремните мазнини. Този “златен корен” съдържа активно съединение, наречено росавин. Росавин е толкова ефективен за изгаряне на мазнини, защото той стимулира действието на ензима липаза, който организмът произвежда по естествен път и който е отговорен за разграждането на мазнините, особено мазнини, складирани около талията. Няколко клинични изследвания са подкрепили това твърдение, включително и едно проведено в Грузия, където участниците загубили средно 8 кг по време на лечението!

Ниски нива на енергия

Тази билка също може да помогне за увеличаване нивата на енергия и за преодоляване на умората. Тя действа за повишаване тонуса на организма да даде тласък на еритропоетин, което от своя страна е в състояние да стимулира производството на червени кръвни клетки. По-висок брой на червените кръвни клетки се изразява в по-добро насищане с кислород и по-ефективна доставка на хранителни вещества към клетките, които могат лесно да се превърнат в по-добри нива на енергия. Тя е била успешно използвана при пациенти с хронична или надбъбречна (адренална) умора, а също и при спортисти за повишаване на тяхната ефективност. Тя може да направи това, без нервност или други странични ефекти, като повечето стимуланти.

Депресия

Депресията е широко разпространен проблем в света и тези, които страдат от нея имат избор на редица антидепресанти, но много от тях може да дойдат със странични ефекти, които ги правят много по-малко привлекателни. Радиола, обаче, може да помогне за лечение на депресия, естествено, чрез повишаване на чувствителността на невроните до невротрансмитери като допамин и серотонин, и двете, от които може да увеличат общото настроение и да се борят с депресията без нежелани странични ефекти. При едно клинично проучване, почти при 2/3 от участниците се отчита намаление или спиране на симптомите на депресия след курса на лечение с Радиола.

Така че, ако наддавате на тегло, имате умора или депресия, Радиола може да предложи здравословна и естествена алтернатива на традиционните медицински лечения. Нейните адаптогенни свойства са полезни за изгаряне на мазнини, увеличаване на енергийните нива и облекчаване на депресия, като всичко това може значително да подобри общото здравословно състояние.

 

Автор: Rosalina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/rhodiola-powerful-herbs-lose-weight-treat-depression/Вашият коментар