клетка-5G-Smart-Phone-радиация-антена

Разпространението на 5G в град Тотнес, Англия, беше спряно, след като кампаниите поискаха от правителството да предприеме действия свързани с опасенията за здравето от технологита. След като над 1600 жители подписаха петиция, съветниците от Тотнес се съгласиха, че няма да се издигат нови кули, докато няма повече доказателства за тяхната безопасност.

5G е най-новото поколение мобилна комуникация за данни и сега се разпространява по целия свят с обещания за по-голяма свързаност, мигновено предаване на данни и далеч по-бързи скорости от 4G. Някои твърдят, че ще бъде до 1000 пъти по-бърз от 4G, което позволява на хората да изтеглят пълнометражен HD филм само за секунди.

Въпреки това цената, която човечеството може да плати за нея, може да бъде огромна. Някои от здравословните проблеми, свързани с 5G, включват увреждане на нервната система, рак и намалена плодовитост, като някои казват, че в крайна сметка това ще бъде „азбестът и тютюнът“ на 21-ви век. Това също излага живота на птиците и насекомите в риск.

Хората в Тотнес не са единствените, които се тревожат за 5G. Подобни действия са наблюдавани в Гластънбъри и Фром. В Америка служители в Портланд се опитаха да блокират разпространението на 5G, а група жители в Калифорния, протестираха срещу 5G инсталации там. Брюксел също спря собственото си разпространение на 5G поради опасения относно рисковете за здравето, като регионалният министър на правителството Селин Фремо каза: „Хората в Брюксел не са морски свинчета, чието здраве мога да продам с печалба“.

Добавяйки масло в огъня, повече от 240 учени, които са публикували рецензирани изследвания за въздействието на EMF върху здравето, подписаха Международен апел на учените за EMF, призовавайки от по-високи граници на експозиция. Учените също изразиха загриженост относно клетъчни и безжични телефони, Wi-Fi, интелигентни измервателни уреди, антени за излъчване и бебефони. Те цитират неблагоприятни ефекти като увреждане на ДНК, рак, промени в бактериалния растеж и невропсихиатрични ефекти.

5G представлява по-висок риск от предишните поколения

По-високочестотните радиовълни, използвани от 5G, изминават по-малки разстояния и могат да бъдат блокирани по-лесно от сгради, отколкото минали поколения, така че съществуващите кули се актуализират. Телекомуникационните компании също трябва да инсталират повече антени на покривите, което означава, че всеки ще има такава на достъпа на домовете си – което е лоша новина, ако те са толкова ужасни за вашето здраве, колкото изглеждат. Някои оценки показват, че ще е необходима поне една антена на всеки 10 до 12 домове в градските райони, така че е възможно да има такава точно пред хола ви – или извън спалнята на детето ви.

5G също използва насочена енергия, вместо да разпространява енергия. Това означава, че микровълновите лъчи, преминаващи от предавателя към приемника, ще бъдат по-силно фокусирани, позволявайки по-големи дози йонизиращо лъчение да попаднат в телата на хората. Това е особено рисковано за мозъка, тъй като повечето хора поставят телефоните си срещу главата си по време на телефонни разговори.

Друг силно загрижен аспект на 5G е, че неговите електромагнитни импулси действително се репликират в тялото, за да създадат малки нови вътрешни 5G антени. RF изследователят Артур Фирстенберг обясни: „… когато изключително къси електромагнитни импулси влязат в тялото [5G], се случва нещо друго: движещите се заряди сами стават малки антени, които преизлъчват електромагнитното поле и го изпращат по-дълбоко в тялото.“

Сенаторът Ричард Блументал от Кънектикът изрази загриженост относно 5G по време на изслушването в Сената, в което той посочи липсата на проучвания, показващи, че технологията е безопасна. Той каза, че „тук летим на сляпо, що се отнася до здравето и безопасността.“

Идеята, че нещо толкова потенциално опасно се разпространява в такъв мащаб, без никакви тестове, показващи неговата безопасност, е нещо, от което хората във всеки град по света трябва да се тревожат.

Автор: Cassie B.

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *