нож-глави чесън-обелен чесън

Благодарение на по-високия процент на клетъчно деление, раковите клетки са увеличили метаболизма и по този начин се изисква повече енергия. Според проучване, публикувано в „Списание за рака“, химични агенти, открити в чесъна, може да произвеждат свободни радикали и реактивни кислородни видове в мозъчните ракови клетки.

Реактивните кислородни видове са токсични за раковите клетки, тъй като те индуцират апоптоза или програмирана смърт на клетките чрез инхибиране на процеса на клетъчно делене. Чесънът е природно надарено средство за защита. Хората от региона на Средиземно море са използвали изобилие от чесън в диетата си и по този начин се радвали на здравословен начин на живот. Изследователите също са показали специално внимание на тази храна чудо.

Традиционно лечение на мозъчен тумор

Глиобластом е най-често срещащият се и най-инвазивен злокачествен тумор на мозъка. Този тип тумор произлиза от глиални клетки на мозъка и представлява 20% от всички тумори, настъпващи в главата.

Поради силно инвазивния си характер, хирургията не е най-добрият вариант за глиобластом. Химиотерапия и лъчетерапия може да се считат за лечение. Въпреки това, и двата от тези варианти повреждат нормалните клетки в допълнение към раковите клетки. Повечето пациенти умират в рамките на 15 месеца след диагнозата без лечение.

Ефекти на чесън върху туморните клетки на мозъка

Чесънът съдържа органосерни съединения, които могат да повредят клетките на глиобластом без да засягат нормалните клетки. Поради обещаващите ефекти, органосерните съединения са новата надежда на учените, които могат да се появят като потенциална неинвазивна възможност за лечение на глиобластом.

Екип от преподаватели са намерили три чисто органосерни съединения в чесъна – DAS, DADS и DATS. Според проучване, публикувано в списание на Американското онкологично дружество, тези съединения могат да влязат в клетките на глиобластома и да повлияят на техния метаболизъм. Въпреки че всички тези съединения са ефективни в убиване на ракови клетки на мозъка, най-мощният от тях е DATS.

Поради наличието на хидроксилни йони в чесъна, активните съставки могат да проникват през кръвно-мозъчната бариера и да влизат в мозъчната тъкан. Проучването е пробив в областта на лечението на рака на мозъка и учените започват да признават значението на лекарства на растителна основа, за различни видове рак на мозъка, включително глиобластом.

Алил серни съединения в чесъна предизвикват селективна токсичност на злокачествени клетки. Нормалните клетки не се увреждат от тези съединения, като по този начин се оставят минимални странични ефекти. Основният механизъм на тези съединения включва образуването на свободни радикали и реактивни кислородни видове.

Алил серните съединения също влияят на метаболизма на ДНК-протеин, наречен хистон. Поради ниското молекулно тегло на органичните серни съединения, присъстващи в чесъна, те могат лесно да преминават през клетъчната мембрана и да влизат в мозъчната тъкан. Тези природни съединения се толерират по-добре от изкуствените и по този начин печелят доверието на медицинските специалисти.

Рецепта

За оптимален ефект, трябва да се обели чесъна и да го съхранявате при стайна температура за около 15 минути. През това време, ензим, известен като alliinase се освобождава от чесън. Той е от съществено значение за образуването на органосерни съединения.

 

Автор: Dr. Adem Gunes

Източник: http://blogs.naturalnews.com/brain-cancer-treatment-using-garlic-optimum-effect-recipe-included/

Напиши коментар

Добави обява

×
×