Растение на безсмъртието: Какво прави Алое Вера за тялото ви?

Имената, давани на Алое Вера, ни показват колко мощно е то. Индианците са го наричали “вълшебна пръчка”, а египтяните – “растение на безсмъртието”.

Сега науката се е насочила към мощните свойства на това растение. То съдържа аминокиселини, витамини, минерали и ензими, от които тялото може да се възползва при поглъщане.

Всъщност, изследванията показват, че Алое Вера има силни антибактериални, антивирусни и антигъбични свойства, които укрепват имунната система. Но има и още много повече ползи, които можете да получите от него.

Ензими

Алое Вера има мощни ензими, които подобряват храносмилането, като помагат за храносмилането на молекулите на захар и мазнини. Тези ензими включват амилаза и липаза. Трябва да се отбележи, че тези ензими се борят с възпалението.

Минерали

Алое Вера съдържа минерали, които повишават ефективността на органите и обмяната на веществата. Те включват мед, калий, желязо, магнезий, хром, цинк, натрий, калций и селен.

Аминокиселини

Алое Вера има 20 (от общо 22) незаменими аминокиселини, от които телата ни се нуждаят. Тези аминокиселини се борят с лошите бактерии и възпаление.

Витамини

Въпреки че витамин В12 се среща в животинските храни, изследванията показват, че алое вера съдържа витамин В12, който подобрява производството на червени кръвни клетки. Въпреки това, трябва да се ядат и яйца, месо, мляко, риба и пилешко месо, за да получите достатъчно витамин В12.

Вие ще получите и други витамини от Алое Вера, като витамин А, витамини от група B, С и Е.

Ползи от Алое Вера

 • Детоксикира организма – премахва токсините от стомаха, дебелото черво, черния дроб и пикочния мехур.
 • Борба с възпалението на червата.
 • Подпомага храносмилането и премахва стомашни разстройства и язви.
 • Почиства устата и премахва инфекции на устната кухина.
 • Бори възпаление на ставите и артрит.
 • Лекува язви в устата .
 • Укрепва имунната система.

Купувайте сок от алое или листата му от здравните магазини. Пийте алое самостоятелно или го добавяйте към шейкове и смутита.

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/plant-immortality-aloe-vera-body/2 Коментара на Растение на безсмъртието: Какво прави Алое Вера за тялото ви?

 1. Петър каза:

  Как се използва в сурово състояние?

 2. Ася каза:

  Здравейте за онко болен можели да се пие сокът от алое вера ако ми одговорите ще съм ви мн благодарна

Вашият коментар