Имената, давани на Алое Вера, ни показват колко мощно е то. Индианците са го наричали „вълшебна пръчка“, а египтяните – „растение на безсмъртието“.

Сега науката се е насочила към мощните свойства на това растение. То съдържа аминокиселини, витамини, минерали и ензими, от които тялото може да се възползва при поглъщане.

Всъщност, изследванията показват, че Алое Вера има силни антибактериални, антивирусни и антигъбични свойства, които укрепват имунната система. Но има и още много повече ползи, които можете да получите от него.

Ензими

Алое Вера има мощни ензими, които подобряват храносмилането, като помагат за храносмилането на молекулите на захар и мазнини. Тези ензими включват амилаза и липаза. Трябва да се отбележи, че тези ензими се борят с възпалението.

Минерали

Алое Вера съдържа минерали, които повишават ефективността на органите и обмяната на веществата. Те включват мед, калий, желязо, магнезий, хром, цинк, натрий, калций и селен.

Аминокиселини

Алое Вера има 20 (от общо 22) незаменими аминокиселини, от които телата ни се нуждаят. Тези аминокиселини се борят с лошите бактерии и възпаление.

Витамини

Въпреки че витамин В12 се среща в животинските храни, изследванията показват, че алое вера съдържа витамин В12, който подобрява производството на червени кръвни клетки. Въпреки това, трябва да се ядат и яйца, месо, мляко, риба и пилешко месо, за да получите достатъчно витамин В12.

Вие ще получите и други витамини от Алое Вера, като витамин А, витамини от група B, С и Е.

Ползи от Алое Вера

  • Детоксикира организма – премахва токсините от стомаха, дебелото черво, черния дроб и пикочния мехур.
  • Борба с възпалението на червата.
  • Подпомага храносмилането и премахва стомашни разстройства и язви.
  • Почиства устата и премахва инфекции на устната кухина.
  • Бори възпаление на ставите и артрит.
  • Лекува язви в устата .
  • Укрепва имунната система.

Купувайте сок от алое или листата му от здравните магазини. Пийте алое самостоятелно или го добавяйте към шейкове и смутита.

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/plant-immortality-aloe-vera-body/

2 thoughts on “Растение на безсмъртието: Какво прави Алое Вера за тялото ви?”
  1. Здравейте за онко болен можели да се пие сокът от алое вера ако ми одговорите ще съм ви мн благодарна

Напиши коментар

Добави обява

×
×