(NaturalNews) Каква е загадъчната техника, наречена Рейки? Много хора вече са запознати и са се насладили на ползите от получаването на лечение Рейки. Рейки може да ускори процеса на зарастване на тялото, ума и емоциите. Рейки помага за освобождаване на стреса и създава баланс. Може би се чувствате уморени и отпаднали, а кръвните Ви изследвания показват, че всичко е наред. Рейки помага за възстановяване на енергията, която поддържа вашето здраве и благополучие, дава ви сили да се движите отново напред.

Родината на Рейки

Рейки произхожда от Япония. Основана е в началото на 1900 г.  и е преподавана от д-р Усуи Maкао. Той бил заведен в Съединените щати през 1930 г. от г-жа Хауайо Таката, която практикува Рейки лечение и започва да преподава Рейки в Хавай от 1970 г. до смъртта си през 1980 година. Рейки е техника, при която практикуващият улеснява потока на универсалната лечебна енергия в енергийното поле на клиента. В западния свят на медицината, пациентите са разглеждани и лекувани от биологична и химична гледна точка. Източният модел на медицината включва третиране на биологичните, химични, емоционални, психични и енергични компоненти на всеки човек. Те знаят, че физическите, емоционалните и психическите компоненти на всеки човек се влияят от техния поток на „чи „. Когато „чи“ е ниска, се появяват заболяванията. Нашата „чи“ се влияе от нашите навици, упражнения, хранене и грижи за себе си. Ако мислим негативно, храним се лошо, имаме много тревоги, пушим, преуморяваме се, пекаляваме с алкохола и не се упражняваме, нашата „чи“ е намалена. Когато „чи“ тече свободно през тялото, човек има прекрасно здраве.

Как действа рейки?

Практикуващият Рейки изпраща „Чи“ в тялото на клиента, където това е необходимо. Това „чи“ премахва енергийни блокове, възстановява енергийните пътища, връща нормалните нива на енергията и възобновява естествената възможност на тялото да се самолекува. Точно затова имаме всички тези органи и части на тялото – за да се поддържа здравето. Рейки е естествен начин за създаване и възстановяване на здравето и благосъстоянието. Той помага на организма да се възстанови от операция, понижава нивата на болка, намалява стреса, поддържа имунната система, подобрява съня, увеличава нивата на енергия, ускорява самолечението на организма и подпомага с емоционално изцеление и духовно израстване.

Популярността на Рейки продължава да расте. Статистиката показва, че от 2007 г. 800 болници в САЩ са използвали Рейки като част от лечението и този брой нараства бързо. Много ракови центрове имат практикуващи Рейки, предлагащи помощ на техните пациенти, подложени на терапия. Националният институт на здравеопазването отбелязва, че изследванията, при които Рейки е иползван за състояния като болка, рак, депресия и повишаване на здравето като цяло показват, че Рейки може да помогне със симптоми на тези състояния.

Рейки е безболезнен подход, който може да се включи във всеки план за действие, насочен към дадено състояние. Той връща нашето тяло и емоции обратно в баланс. Когато сме в равновесие, телата ни могат да се лекуват сами.

Автор: Dawn Fleming

Източник: http://www.naturalnews.com/043456_Reiki_natural_healing_energy_therapy.html#ixzz2q4MuKAKS

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Рейки: Естествен подход, който поддържа перфектното здраве”

Напиши коментар

Добави обява

×
×