(NaturalNews)

Наред с радиацията, токсичността от тежки метали е един от най-неотложните здравни проблеми на нашето време. Средата ни е абсолютно наситена с живак, алуминий, олово и други метали, които постоянно влизат телата ни чрез храната, която ядем, небето, което замърсяваме и безброй други начини. Не е изненадващо, че тази биоакумулация е доказана като притежаваща дългосрочна заплаха за нашето психическо и физиологично здраве. Това подтиква все повече здравни съмишленици да търсят начини, чрез които да могат да се отстранят тези вредни токсини от телата им.

За щастие, няколко цели храни като магданоз, кориандър и спирулина съдържат природни хелатни агенти, които ни помагат за отстраняване на много от тези тежки метали. Въпреки това, най-мощен и ефективен природен хелатор от всички е хлорела: зелени, едноклетъчни водорасли, които процъфтяват в най-слънчевите части на сладководните води. Когато се консумира, хлорела се свързва с тежките метални частици и други замърсители в телата ни, което ни позволява да ги отделяме от тялото. Хлорела не премахва всички тежки метали от тялото ни, но тя премахва много повече от всяка друга храна, известна на науката.

По-долу е предоставено ръководство стъпка по стъпка за използване на хлорела за хелация на тежки метали. Тъй като хлорела поглъща всичко в непосредствена среда – включително замърсяване – е важно хлорелата, която купувате за тази цел да е органична и отглеждана в екологично чисти, външни среди. Като общо правило, избирайте хлорела, отглеждана в Съединените щати и Европа, и избягвайте хлорела, отглеждана в Китай.

Премахване на тежките метали с помощта на хлорела

1.) Ако вземате хлорела за пръв път, започнете бавно. Приблизително 30 процента от хората не могат да понесат хлорела, и ако първоначално се консумира прекалено много от нея, симптомите на реакцията между това злощастно малцинство могат да бъдат тревожни (повръщане, гадене, мигрена). В идеалния случай, добра отправна точка за повечето начинаещи е 250 милиграма хлорела на ден за около една седмица или повече, за предпочитане с храна.

2.) След изтичането на една седмица, може да започнете увеличаване на дозата на хлорела до между 500 и 1000 милиграма на ден. В този момент, трябва да се следи отблизо реакцията на организма ви към водораслите. Докато лекото главоболие е често срещан симптом на детоксикация и добър знак, че хлорела си върши работата, други проблеми – като упорит запек и тежки стомашни спазми – могат да бъдат признаци на реакция, така че бъдете внимателни.

3.) Ако не изпитвате някакви симптоми на реакция от хлорела след три седмици, вероятно сте на чисто и можете да започнете увеличаване на вашите ежедневни дози от нея с допълнителни 1000 или 2000 милиграма. По време на този период, много хора започват да докладват за чувство на гадене и виене на свят. Това е знак, че хлорела освобождава тежките метали от клетките. В този момент, имате две възможности: или да продължите по стабилния път и постепенно да увеличавате дозата на хлорела всяка седмица, или значително да увеличите ежедневната си доза на хлорела, така че тези мобилизирани метали да могат да бъдат отстранени за възможно най-бързо време. Повечето експерти по детоксикация препоръчват втория вариант, а в този момент, най-вероятно е безопасно да го изберете.

4.) Ежедневната консумация на големи количества хлорела трябва да продължи най-малко още шест месеца, за да се гарантира, че най-натрупаните тежки метали са отстранени от тялото. В идеалния случай, трябва да продължите да приемате хлорела (в поддържащи дози от около 6 таблетки х 500 милиграма дневно) за неопределено време, за да се гарантира, че токсините в околната среда, са отстранени в същия ден, в който влизат в тялото ви. Освен това, хлорела съдържа уникален комплекс, наречен Хлорела Фактор на Растежа (CGF), който всъщност помага на клетките да възстановят щетите, причинени от тези токсини.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×