(NaturalNews)

Нигерийските здравни власти потвърдиха, че около 30 000 души могат да бъдат изложени на риск от заразяване с Ебола от един американец, който е починал след качване на борда на полет от Либерия към Нигерия. Докладите показват, че страховете от глобална пандемия засега са „оправдани“, дължащо се на инцидента, че тази специална мутация на вируса Ебола изглежда има способността да пресича международните граници чрез въздушен транспорт.

Най-лошото избухване, регистрирано някога от тази последна плашеща Ебола, се усилва след като Патрик Сойър, 40-годишен мъж от Минесота, умира при пристигането си в Нигерия. Сойър, натурализиран американски гражданин, роден в Либерия, е трябвало да лети обратно за САЩ на 16 август, за да празнува рождените дни на две от трите си дъщери.

Но грипоподобните симптоми, които по-късно се оказаха Ебола, в крайна сметка отнемат живота му преди това да може да се случи, разпространявайки страхове от глобална пандемия, която в момента е в процес. Съобщава се, че Сойър се е грижел за болната си сестра в Либерия, която, както се оказва, също е имала Ебола. Но това не е била известно, преди тя да почине и след като Сойър се е заразил.

От появата и в края на миналата есен, това последно огнище от Ебола вече е потвърдено, че е отнело общо 700 живота. И тъй като може да отнеме седмици, преди да се появяват симптомите на Ебола, много е вероятно да има много заразени, включително и някои лица, които може да са летели от области на Африка, където заболяването унищожава цели села до зони около САЩ.

Моделът на разпространение на болестта показва, че Ебола може да бъде пренасяна по въздуха

Американските власти остават настоятелни, че Ебола не е сериозна заплаха за американците и че може да се разпространява само чрез телесни течности. Но това, което не се казва на обществото е, че Ебола може да бъде пренасяна по въздуха, когато течности от микро-капчици, които го съдържат се отделят във въздуха. Например, когато един заразен човек кихне или кашля, и дори може да се предава, когато някой се поти, през дрехите върху мебели или изпотяване на ръцете върху дръжка на вратата.

Ето защо здравните власти се опитват да проверят митническите декларации на пътниците за полетите на Авиокомпанията ASKY, на която е бил Сойър, както и 15-те човека, с които се смята, че е бил в контакт, докато е бил на летището. Всички тези хора може да са били изложени на вируса Ебола от предаване по въздуха, въпреки че повечето от тях вероятно не са имали никакъв реален физически контакт със Сойър.

Друго доказателство за потенциала за пренасяния по въздуха на Ебола е било посочено в проучване от 2012 г., публикувано в рецензираното списание Nature. Изследователите открили, че Ебола се е прехвърлила от една клетка на свине в друга клетка от маймуни макак, без пряк контакт. Въпреки че точният начин на прехвърляне не е определен, смята се, че предаването по въздуха чрез заразена пара, течност или микро-капчици е най-вероятното обяснение.

Обама кани африканските лидери от страните с Ебола в САЩ за среща на високо равнище

Въпреки очевидната заплаха, администрацията на Обама обявява, че планираната Среща на Африканските Лидери, която ще включва лидери от трите най-силно засегнати страни от избухването на Ебола – Гвинея, Либерия и Сиера Леоне – все пак ще се проведе в Белия дом на 4-6 Август 2014 година.

Белият дом също продължава с плановете си да доведе двама американски хуманитарни работници обратно в САЩ, които са хванали Ебола, докато са били в Африка, за да бъдат заедно със своите семейства. Подобен ход излага цялата страна на риск.

Също така бе съобщено, че една жена, пътуваща от Хонолулу, Хавай до Финикс, Аризона, с полет на U.S. Airways е починала наскоро, след като внезапно губи съзнание. Въпреки че действителната причината за смъртта ѝ не е била публично обявена, симптомите на жената изглежда приличат на тези на Сойър.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *