(NaturalNews)

Резултати от ново проучване предполагат, че бъдещите майки, които са изложени на високи нива на замърсяване са с почти два пъти по-голяма вероятност да родят дете с разстройство от аутистичния спектър (ASD).

С данните, събрани от Агенцията по Околна Среда, Харвардското Училище за Обществено Здраве свързва аутизма с олово, манган, дизелово гориво и живак. Бременните жени, които живеят в райони с най-високи нива на дизелово гориво и живак са най-изложени на риск, с около два пъти по-голям от тези, които живеят в по-чисти райони. Проучването предполага, че тези които живеят в области с високи нива на замърсяване, съдържащи олово, манган и метиленхлорид са с 50 процента по-висока вероятност да имат дете с аутизъм.

„Нашите резултати предлагат да се започнат нови изследвания за измерване на метали и други замърсители в кръвта на бременни жени или новородени деца, за да предоставят убедителни доказателства, че специфични замърсители увеличават риска от аутизъм“, каза изследователят Марк Вайскопф, доцент по околната среда и професионална епидемиология в Харвардското Училище за Обществено Здраве.

Какви са възможните причини за аутизма и синдрома на Аспергер?

Аутизъм и Аспергер се считат за сходни по редица начини и въпреки че е трудно за един човек да каже със сигурност точната причина, имало е редица изследвания, които показват някои връзки.

Освен обсъденото по-горе излагане на замърсяване на бременните жени, според сайта NHS UK някои други причини включват:

• майката да има бактериална или вирусна инфекция по време на бременността;
• майката да пуши по време на бременност;
• възрастта на бащата;
• излагане на пестициди.

В човешката природа ли е унищожаването на нашата планета, което от своя страна оказва влияние върху нашето здраве, създаващо отговорности, с които не сме подготвени да се справим? Не е ли по-лесно да дадем своя принос за намаляване на въглеродния си отпечатък и да правим нещо всеки ден, от което да се възползва планетата, а не да унищожаваме нея, себе си и нашето потомство?

Източник: http://www.naturalnews.com/041012_air_pollution_autism_Aspergers.html#ixzz2Xok7waHq

Автор: Antonia

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×