(NaturalNews)

Дрождите са микроорганизъм, който се намира във всеки човек. Повечето от времето дори няма индикация, че в организма  присъстват дрожди. Всъщност, една от малкото причини, поради които можем да бъдем наясно с това е, когато интензивно жадуваме за захар или въглехидрати. Този глад, ако бъде задоволен, може да доведе до свръхрастеж на вредни гъбички, като кандида албиканс. Когато тези дрожди започнат да се развиват извън контрол, те могат да доведат до множество различни проблеми. Те включват увеличаване на теглото, газове, захарен глад, раздразнителност, болки в ставите, синдром на дразнимото черво и още. За да се предпазим от свръхрастеж на този вид гъбички, можем да добавим някои от следните билки в ежедневната си диета.

Черен орех

В този случай, черният орех не е точно ядка. Вместо това той е черна орехова обвивка, билка, пълна с танини, която е известна, с това, че убива паразити, като дрожди. Много противогъбични добавки съдържат обилно количество от тази билка.

Мравчено дърво (Pau D’Arco)

Макар и не толкова разпространено име, По Дарко е мощна билка, която е идеална за хора с отслабена имунна система. Обикновено консумирана под формата на чай, тази билка може да се приема и като добавка. Просто една или две чаши По Дарко чай всеки ден може да помогне за предотвратяване на гъбична инфекция.

Ехинацея

Много хора ползват ехинацея с цел да засилят имунната си система, когато страдат от настинка, защото тя поддържа имунната система. Ехинацея е също и полезна за борбата с гъбични инфекции. Тази вкусна билка може да се ползва като чай или да се приема като добавка.

Чесън

Въпреки, че ароматът на тази билка може да бъде силен, чесънът е и мощен съюзник срещу гъбични инфекции и свръхрастежа им. Освен че е мощен противогъбичен агент, той също притежава антибактериални свойства. Докато чесънът може да се добавя към редица ястия и е полезно да се взема под формата на добавки.

Риган

В допълнение към изсушения риган, маслото от риган може да се използва в борбата срещу растежа на дрожди. Феноли, вид съединение, което се намира в ригана, са известни с това, че се борят с нараствания на гъбички и Кандида, както и с бактериални инфекции. В допълнение към фенолите, риганът също съдържа голямо количество антиоксиданти, които могат да помогнат да се стимулира имунната система, докато се бори с инфекциите. Добавянето на риган към храната е страхотна идея, а хора, които имат проблеми с гъбички трябва да обмислят приемането на масло от риган всеки ден.

За хора, които са предразположени към гъбични инфекции, ползването на горните билки или добавки, които ги съдържат, може да им помогне да поддържат здравето си.


Източник: 
http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *