(NaturalNews)

Страдате ли от намалено сексуално влечение, импотентност или някаква друга форма на ниско либидо? Ако е така, може би вече сте се уморили да опитвате да поправите тези проблеми с лекарства, базирани на западната медицина, много от които могат да направят проблема с либидото по-лош в дългосрочен план. Тук са изброени седем природни начина за холистично повишаване на либидото, без да се задействат странични ефекти често свързани с конвенционалните лекарства за повишаване на либидото.

1) Мака. Известна още като Перуански женшен, прахът от корен на мака е невероятно мощна адаптогенна билка, която е била използвана в продължение на стотици години в древните култури за подобряване на либидото и лечение на импотентност. Богата на 18 аминокиселини, микроелементи, фитонутриенти, витамини, минерали, протеини и други хранителни вещества, маката може естествено да увеличи сексуалното желание и функция при тези, които я консумират редовно.

Особено при мъжете, мака има тенденция за увеличаване на сексуалното желание, без да се отразява отрицателно на нивото на хормоните. В проучване от 2001 г., публикувано в Азиатски журнал по андрология, изследователите открили, че броят на сперматозоидите и подвижността може драстично да се подобри като резултат от приемането на мака. А при жените мака може да помогне за облекчаване на  симптоми след менопауза, както и лечение на сексуална дисфункция.

„Адаптогените значително подобряват способността на тялото да се адаптира към стрес, независимо дали е от забързан график, топлина или студ, шум, голяма надморска височина или произволен брой други стресови фактори“, казва сайта Ловец на медицина за адаптогените. „Този елитен клас от билки придава сила, енергия, издръжливост и подобрява умствената яснота.“

2) Годжи бери (Лициум). Годжи бери са друга суперхрана за повишаване на либидото, която предлага множество ползи за здравето. Подобно на мака, лициумът съдържа 18 аминокиселини, както и 21 микроелемента, В-витамини, витамин С, антиоксиданти и протеини. Годжи бери са особено полезни за подобряване на кръвообращението, лечение на уголемена простата, борба със системно възпаление и подобряване здравето на кожата и очите.

В традиционните азиатски култури лициумът отдавна е посочен като „храна от най-висш порядък за сексуална потентност“, защото очевидно подобрява плодовитостта и стимулира сексуалната функция. И един от специфичните начини, по който прави това, е чрез стимулиране секрецията на човешкия хормон на растежа (HGH), който помага за насърчаване на сексуалното желание както при мъжете, така и при жените.

3) Лют червен пипер (Кайен). Тази невероятна суперхрана е в състояние не само да подправи любимите ви ястия, но и сексуалния ви живот. Лютият червен пипер притежава уникалната способност значително да подобрява кръвообращението, което от своя страна помага за „увеличаване на пулса“ на лимфните и храносмилателни ритми. Тази подобрена функция на кръвообращението може да помогне за лекуване на еректилна дисфункция и „да задвижи кръвта“, което разбира се е необходимо за здравословна сексуална активност.

Освен подобряване на потока на богата на кислород кръв до всички части на тялото, кайенският пипер също помага за усилване на имунитета, лекува храносмилателни язви, премахва гъбични патогени, предотвратява и лекува кръвни съсиреци и облекчава болката. И тъй като всеки един от тези проблеми може да изостри проблемите с либидото, лютият червен пипер предлага многостранен подход за лечение на сексуална дисфункция.

4) Тиквени семки. Минералът цинк е от съществено значение за производството на тестостерон при мъжете. Той също така се концентрира в здравословната простата, където служи като катализатор за регулиране на простатна течност и производството на сперма. Не е изненадващо, че много мъже с ниско либидо, всъщност, са само с недостиг на цинк, защото не ядат достатъчно храни, които са естествено богати на този важен хранителен елемент.

Ето защо яденето на тиквени семки и други храни, богати на цинк е от жизненоважно значение за мъжете, които се опитват да нормализират тяхното сексуално здраве. Дори и жените могат да се възползват от потреблението на тиквено семе, тъй като тази хранително-гъста суперхрана съдържа високи нива на омега-3 мастни киселини, които са прекурсори на простагландините, хормоноподобни вещества, които насърчават силно сексуално желание.

5) Корен от коприва. Известен със способността си да увеличава нивата на свободния тестостерон в кръвта, коренът от коприва е мощен подобрител на либидото, който се използва отдавна в цяла Европа като естествено лечение на хипертония. Коренът от коприва има тенденция да се свързва по-лесно към свободния тестостерон, отколкото правят сексхормон-свързващите глобулини (SHBG), което ефективно повишава нивата на тестостерон при мъжете.

Коренът от коприва също помага за насърчаване на подобрена вазодилатация или естественото отпускане на стените на кръвоносните съдове, което от своя страна спомага за подобряване на кръвообращението и притока на кръв. Подобно на начина, по който инхибира SHBG от свързването със свободния тестостерон, коренът от коприва инхибира дихидротестостерон (ДХТ) от свързване към рецептори на мембраната на простатата, което също може да попречи на развитието на разширения на простатата при мъжете.

6) Сминдух. Изсушените листа и семена на растението сминдух притежават съединения, които са научно доказани, че подобряват желанието за секс и дори помагат за лекуване на импотентност. Едно австралийско проучване от миналата година установи, че мъжете, които приемат добавки от сминдух могат да изпитат значителен тласък в своето сексуално влечение.

Не само, че сминдухът помага за разпалване на сексуалното желание, но може да спомогне и за насърчаване на здравословни хормонални нива. Проучване от 2008 г. на Университета Yeungnam в Южна Корея открило, че сминдухът генерира стимулиращ ефект върху производството на хормон на растежа, който както споменахме по-рано, помага за регулиране на сексуалното желание и функция.

7) Корен от сибирски женшен (Eleuthero). Считан за една от най-силно ефективните адаптогенни билки, коренът от сибирския женшен помага за насърчаване на здравословна функция на надбъбречната жлеза, която както е споменато по-рано помага за стимулиране на здравословно производство на полови хормони. Когато се комбинира с други адаптогенни билки като мака, кризин, родиола розеа, муира пуама, астрагал, женшен и коприва, коренът от сибирския женшен има потенциала да лекува еректилна дисфункция и други сексуални проблеми.

Освен, че насърчава дълголетие, издръжливост и оживен имунитет, коренът от сибирски женшен може да помогне и да стимулира производството на тестостерон при мъжете. И подобно на много от горепосочените природни лечения за ниско либидо, коренът от сибирски женшен ефективно помага за разширяване на кръвоносните съдове и подобрява притока на кръв в цялото тяло, което е необходимо за здравословна сексуална функция.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×