Морска-риба

(NaturalNews)

Има една поговорка, която говори за ефекта на храната върху личността и здравословното състояние на хората. Тя гласи – „Вие сте това, което ядете“. Хората, които страдат от подути стави или възпаление трябва да запомнят тази поговорка. Има няколко противовъзпалителни храни, които облекчават болката, която върви с ревматоиден артрит и подути пръсти, стави и глезени.

Ето някои от тях:

Добри масла

Ако досега сте използвали растително масло, време е да го изхвърлите от кухнята. Вместо това, използвайте зехтин, който съдържа омега-9 мастна киселина и олеинова киселина, които са против възпаления и болка. Ако зехтинът не е на разположение, добри заместители са масла от авокадо или гроздови семена. Зехтинът също е една отлична смяна не само за способността му да спира възпаление, но и заради добрите му ефекти върху сърцето и мозъка.

Яжте риба вместо месо

Омега мастните киселини са добри хранителни вещества за лечение на възпаление. За съжаление тези киселини липсват в червените меса, на които са любители хората. Вместо това, червените меса съдържат големи количества сол и холестерол. Преминете на богати на протеини риба като бас, писия, треска, риба тон и сьомга. Тези риби са богати на омега-3 мастни киселини.

Ядки и плодове

Ядките и плодовете са добър източник на добри масла. В тази категория са лешници, слънчогледови семки, бадеми и орехи. Ягоди, малини, ананас, череши, боровинки и ябълки също са добри допълнения. Всички те съдържат противовъзпалителни и антиоксидантни съставки.

Ароматният чесън

Не толкова добре миришещият чесън върши здравни чудеса, и наскоро бе установено, че има противовъзпалителни свойства. Ако имате подути стави, добавете още малко чесън към вашите ястия.

Билки

Пресните билки имат огромни количества хранителни вещества и със сигурност имате много от тях наоколо. Куркума, босилек, риган, мащерка, магданоз, розмарин и чили чушки са само част от билките, които са лесно достъпни. Направете марината от тези билки. Добавете джинджифил и чесън.

Десерти

Някои десертни съставки имат мощни противовъзпалителни свойства. Шоколадът е един добър пример, заедно с ядки и плодове, които са цитирани по-горе. Най-добрият десерт ще бъде нещо, което използва шоколад със 70% или по-високо съдържание на чисто какао, с ниско съдържание на мазнини и пълен с ядки и плодове.

Време за чай

Зеленият чай, известен със способността си да намалява риска от рак и сърдечни заболявания, също е мощен боец на възпаление. Пийте зелен чай в комбинация с лимон и ще имате мощен отбор, който ефективно контролира възпалението и увеличава нивата на антиоксиданти в кръвта.

Заключение:

С две думи, яденето на пресни плодове и зеленчуци, риба с високо съдържание на мастни киселини омега и храни, които съдържат антиоксиданти намалява възпаленията. Когато отидете да се храните на ресторант, обръщайте повече внимание на чесън, ядки, пресни плодове и зеленчуци, джинджифил и всичко, което може да ви помогне да живеете живот без болка.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Седем естествени храни за облекчаване на възпаления”

Напиши коментар

Добави обява

×
×