(NaturalNews)

Имунната система ви защитава от болести, и ако не успеете да я поддържате в ред, здравето ви се влошава. Започнете изграждането на имунната система чрез включване на тези седем неща, за да ви помогнат да преминете през зимата, без да се налага да носите хирургическа маска на всеки ден.

Заземете се

Заземяването, което е просто допиране на кожата в пряк контакт с повърхността на Земята, има множество ползи, като една от тези ползи е за имунната система.

Благодарение на общия противовъзпалителен ефект и способността за регулиране на секрецията на кортизол, заземяването елиминира два важни фактора, които понижават имунитета ви.

Ако не можете да получите достъп до Земята боси, помислете за използването на заземяваща технология.

Намерете добър източник на витамин D

Ако живеете на място с последователна слънчева светлина, всичко, което трябва да направите е да се покажете на пряка слънчева светлина в продължение на 20-30 минути на ден. Въпреки това, по време на зимните месеци, може да стане много по-трудно за хората на север, да имат достъп до слънчевите лъчи по последователен начин.

В този случай, вземайте добавка от течен витамин D за месеците с малко или без слънце.

Витамин D е важен за цялостната имунна функция.

Вземайте липозомен витамин C

Витамин С е известен имуностимулант и е продукт, с който трябва да се запасим с  наближаването на зимния сезон.

Любимият на всяко семейство витамин става още по-ефективен с въвеждането на липозомен витамин С. Тази формулировка използва последователни липозоми с размер 150мм, което улеснява по-голямата абсорбция на витамин С във формулата.

Едно е да се вземат добавки за повишаване на имунната система и  съвсем друго нещо е абсорбирането им. Липозомният витамин С помага за справяне и с двата фактора.

Консумирайте лекарствени гъби

През последните години, учените изучават ползите от лекарствените гъби върху имунната система и са открили, че ключът е свързан с тяхното съдържание на бета-глюкан.

Бета-глюканите са познати на учените като „модификатори на биологичния отговор“, които се свързват с повърхността на имунните клетки, което им дава по-добра координация в тяхната атака.

Това съединение активира също някои имунни клетки, като Т-клетки, макрофаги, клетки естествени убийци (NK) и цитокини интерлевкин 1 и 2. Това помага за укрепване на имунната реакция към микробните нашественици.

Не щадете чесъна

Чесънът е отдавна известен със своите мощни антибактериални, вирусни и гъбични свойства, които засилват стомашно-чревната и имунната система. Превръщането му в част от храната и включването му в чай с лимон и мед, ще даде още подкрепа на имунната система.

Приемайте ферментирали храни

Ферментиралите зеленчуци са пълни с витамини, минерали, ензими и пробиотици, всички от които са значими фактори за укрепването на имунната система. Добре минерализирана и балансирана вътрешна екология ще помогне много да не се разболявате тази зима.

Почивайте си достатъчно

Един често подценяван фактор за стимулиране на имунната система е достатъчното време за почивка през деня.

Тъй като по-голямата част от енергията отива за възстановяване по време на съня, това е едно от най-важните неща, което трябва да се прави правилно. Това означава, че трябва да се ляга преди 23:00 часа за улесняване на дълбок сън в ранните часове на сутринта (когато се извършва най-доброто възстановяване) и позволяването на най-малко 7 до 8 часа добър, относително непрекъснат сън (ако се събудим да се върнем да спим след не повече от 5 минути).

Включването на тези седем неща, тази зима ще ви даде засилен имунитет, за да ви пази да не станете жертва на бактериална или вирусна инфекция.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *