(NaturalNews)

Честотата и етиологията на много форми на рак, както и развитието на сърдечно-съдовите заболявания се движат по паралелен курс, те са резултат от начина на живот, който е под наш контрол.

Не ни изненадва, че учени са създали списък от седем здравни практики, които може драстично да намалят риска от развитие на което и да е от тези заболявания, които са причина за повече от половината от всички смъртни случаи в САЩ всяка година. Много от тези определени навици и начини на живот попадат в царството на здравия разум, но милиони мъже, жени и деца не успяват редовно да следят повече от един или два навика, което ги поставя в значителен риск на бъдещи заболявания и ранна смъртност.

Група изследователи от Северозападния университет (Feinberg School) по медицина в Чикаго са публикували резултатите на проучване в доклад на Американската сърдечна асоциация, издание обясняващо как следване на 7 Прости Стъпки за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, също могат да предотвратят рак. Водещият автор на изследването, д-р Лора Д. Расмусен-Торвик казва: „Радваме се, че придържането към 7-те прости стъпки в живота се свързва с намаляване на появите на рак … това може да даде ясно и последователно послание за най-важните неща, които хората могат да направят за защитата на тяхното здраве и понижаване на общия риск хронични заболявания.“

Промените в начина на живот намалят риска от хронични заболявания чрез намаляване на възпаленията и подобряване на здравните биометрични данни

Екипът идентифицира седемте критични навици, които насърчават здравето на сърцето като:

  1. физически активни
  2. поддържане на здравословно тегло
  3. здравословна диета
  4. поддържане на здравословни нива на холестерола
  5. поддържане на кръвното налягане
  6. регулиране на нивата на кръвната захар 
  7. непушене.

За да се ​​оцени въздействието на тези навици за риска от рак, учените анализират здравни досиета на 13,253 мъже и жени, участвали в Изследване на Общности за Риска от Атеросклероза, които проследяват седемте рискови фактора и здравните резултати на участниците от 1987 г. насам.

Участниците са интервюирани в самото начало на проучването, за да се установи колко близко следват установените рискови фактори за болест на сърцето. След период от 20 години, изследователите са прегледали болничните архиви и регистри на раковите заболявания и открили, че 2880 от участниците са били диагностицирани с рак на белия дроб, дебелото черво, ректума, простатата или гърдата. Учените са открили, че честотата на рак е паралелно свързана с навиците за начин на живот.

Екипът установява, че хората, които следват шест от седемте здравни показатели  имат 51% по-нисък риск от рак, отколкото участниците, които не отговарят на всяка една от стъпките. Когато пушенето е отстранено като фактор, участниците, които са следвли 5 от 6 здравни стъпки са имали 25% по-нисък риск от рак. Д-р Расмусен-Торвик заключава: „Научните изследвания навеждат на мисълта, че никога не е късно за промяна и че ако се направят промени като отказване от тютюнопушенето и подобряване на диетата, може да се намали риска както от сърдечно-съдови заболявания, така и от рак.“ Индивидите мислещи за здравето си, вече следват установените практики в начина си на живот за добро здраве, но със сигурност има смисъл да се гарантира, че всеки един от тези навици е основен за драстично по-нисък риск от сърдечни заболявания и рак.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: John Phillip

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *