Консумирането на био храни без пестициди е един от най-добрите начини да се гарантира, че ще се насладите на здравословен начин на живот. Така че няма смисъл да се ядат такива храни или напитки от пластмасови контейнери. Време е да разберете защо трябва да превключите от пластмаса към стъкло по отношение на купуването на храни в стъклени контейнери и съхранение на храна също в стъклени съдове.

Причина # 1: Най-голямата причина да се избягват храни, опаковани или бутилирани в пластмаса е „изпускането“. Проучванията показват отново и отново, че пластмасовите молекули всъщност проникнат в самата храна. Това е много добре известно в хранително-вкусовата промишленост и е разговорно наричано „пластмасово изпускане“. Това просто означава, че няма значение колко е органична или не вашата храна, ако тя е опакована в пластмаса, вие скоро ще опитате от тази пластмаса с всяка хапка.

Действие:

При съхранение на храна, използвайте стъклени съдове. За целта може да използвате буркани или стъклени кутии за храна.

Причина # 2: Стъклото е по-щадящо за околната среда. Стъклото надживява пластмаса в процеса на рециклиране и на няколко пъти можете да използвате стъклото без да загуби своята форма, трайност или чистота. Също така, когато правите нова покупка на продукт, опакован в стъкло, то най-вероятно е направено с рециклирано стъкло.

Действие:

Купувайте само храна, която е първоначално опакована в стъкло.

Причина # 3: Просто по-добър вкус. Няма значение какъв вид  храна или напитка е, но винаги изглежда по-добре и вкусно, когато е в стъклен съд.

Причина # 4: Стъклото е мулти-функционално. Няма значение дали става въпрос за съхранение на хранителни продукти или приготвяне на храна. Стъклото е напълно функционално, от хладилника или фризера до фурната и накрая на масата.

Действие:

Използвайте стъклени контейнери, които предлагат пълна функционалност. При покупка на стъклени съдове избирайте такива от закалено стъкло, така че те да могат да бъдат използвани по време на всички етапи за приготвяне на храни.

Причина # 5: Една стъклена бутилка може да се използва за много различни приложения във вашия дом и офис. Например, нека кажем, че закупите сок в стъклена бутилка. След като консумирате продукта, можете да използвате една и съща бутилка за съхранение на мляко или друга течност. Тя може да се използва и като ваза или може би като място където да държите всички морски черупки, които сте събрали, докато сте били на почивка.

Действие:

Ако решите да не рециклирате бутилките, може да ги използвате за различни функции около вашия дом или офис.

Причина # 6: За разлика от пластмасовите бутилки, стъклените, не абсорбират миризма или цвят от храната в тях. Причината това да се случва със пластмасовите бутилки се дължи на порестата им повърхност.

Действие:

Някои видове храна са достъпни само в пластмасови опаковки. При закупуване на храни в пластмасов контейнер, веднага преместете съдържанието в стъклен съд.

Причина # 7:

Стъклото създава голям уют. Така например, в сравнение със сервиране на вечерята в пластмасова чиния, сервирането в стъклена би направило храната по-привлекателна, а атмосферата много по-приятна.

Действие:

Сервирайте храна и напитки само в стъклени съдове.

Автор:  Helen Thomas

Източник: http://blogs.naturalnews.com/seven-reasons-stop-eating-food-plastic-containers/

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×