Ще ви запозная с една от най-лечебните комбинации, които съществуват; черен кимион и суров мед. И наистина, има научни трудове, които да подкрепят онова, което лечители са познавали от хилядолетия; тези 2 съединения са по-добри от всичко, създадено от човека.

Какво е суров мед?
Температурата и текстурата са двата дефинитори на това, което разделя меда от суровия мед. Ако медът не се нагрява отвъд точката на пастьоризация, тогава той се определя като суров.

Проучването

Вътре в кошера пчелите се грижат за умерената температура на меда, като използват топлината на колективната температура, която впоследствие затопля меда, докато работят. Вътрешната температура на активния кошер е около 95 ° F (35 ° C). При тази температура медът е стабилен и все още жив или „суров“. Това означава, че ензимите в меда, които му придават хранителните и полезни качества, са живи и непокътнати. Докато температурата на меда никога не се повиши значително над 95ºF / 35ºC, това ще бъде суров мед.

Здравословните ползи от суровия мед идват от синергичния ефект на:
– 22 аминокиселини
– 27 минерала и
– 5000 ензими

Съществуват доказателства, че суровата комбинация от мед и черен кимион убива раковите клетки в проучвания при плъхове. REF – „Инхибиране на оксидативен стрес и канцерогенеза, индуциран от метилнитрозоурея (MNU) чрез перорално приложен пчелен мед и зърна от Nigella при плъхове Sprague Dawely“.

Минерали в суровия мед
Желязо, калий, цинк, селен, фосфор, магнезий и калций.

Витамини в суров мед
Витамин В6, тиамин, рибофлавин, пантотенова киселина и ниацин

Масло от черен кимион със суров мед
Тази комбинация е една от най-изцеляващите супер-храни, познати на човека! Списъкът от заболявания, които НЕ се повлияват положително от добавянето на масло от черно семе и мед, със сигурност е по-кратък от списъка, на тези, които се повлияват.
Ползите от смесването на тези две суперхрани са синергични (по-големи от сумата на двете).

При четене на научни статии в продължение на часове в крайна сметка изразът „100%“ е числото, което излиза, когато гледам изследвания за черно семе и суров мед. 100% се отнася до „Nigella sativa, която, когато е давана орално, предпазва от MNU-индуциран оксидативен стрес и канцерогенеза с 80%, докато медът и семена от N. sativa заедно защитават 100%.

За още по-здравословен вкус, опитайте да добавите суров чесън към черното семената и меда!

Медът съдържа флорални флавоноиди, които при влизане в тялото, незабавно повишават нивата на антиоксиданти в клетките. Медът се превръща в ловец на оксиданти и също спира унищожаването на колаген в тялото.

Каква е разликата между суровия мед и меда?

Разликата тук е Огромна. Ако се нарича просто „мед“, то обикновено той е обработен, като се премахват ВСИЧКИ частици. Повечето от полезното се филтрира от суровия мед, за да го превърнат в онези течни неща, които виждате в супермаркета.

Повечето от полезното, което се отстранява, това са ензимите!

Намерете местен доставчик на суровия ви мед, защото ползите за здравето просто не са същите.

Дозиране

Максималната доза е 1 чаена лъжичка три пъти дневно. И ако искате да добавите една скилидка пресен, суров чесън на всяка чаена лъжичка черен кимион и мед, това е допълнителна доза имунен бустер.

 

Автор: pixieforest1

Източник: https://www.naturalnewsblogs.com

One thought on “Силата на лечението с масло от черна семка и суров мед”
  1. привет, „една чаена лъжичка дневно“, но какво съдържа тази чаена лъжичка? пропорция, смесване ?

Напиши коментар

Добави обява

×
×