Следването на 5 прости ежедневни навици може да ви помогне да засилите метаболизма и да загубите тегло

(NaturalNews)

Когато става въпрос за загуба на тегло, почти всеки търси бързо решение на проблема. Много от нас живеят сложен живот, изпълнен със стрес, произхождащ от всички ъгли. За съжаление, западното общество нормализира постоянния поток от дейности, разсейвания и натиск, подлъгвайки ни да се чувстваме, като че трябва да сме в състояние да се справяме с всичкото това жонглиране, но това наистина не е начинът, по който хората са предназначени да живеят.

Производителност в работата, плащане на сметките, грижа за семейството, време за приятели и поддържане на здравословно тегло и диета са само част от ежедневните очаквания, които много от нас са под натиск да постигнат. Загубата на тегло може да се класира на първо място за мнозина, но отделянето на време за ежедневни упражнения може да бъде трудна задача.

Лесно е да си намираме извинения да не се упражняваме след дългия ден работа, като номер едно е умората. Всички сме били на това място.

За щастие, има начини да засилите естествено вашия метаболизъм, помагайки на тялото да работи оптимално.

Вероятно вече практикувате някои от начините и най-вероятно им се наслаждавате; въпреки това, насочването на вниманието ви към тях ще направи тези пет прости ежедневни навици много по-ефективни.

1. Консумация на няколко хранения през деня
Начин номер едно е класика и е доста приятен. Яденето на няколко по-малки, здравословни хранения през деня поддържа метаболизма ви да работи в оптимално ниво, и разбира се, закуската е най-важна.

Вашият метаболизъм или метаболитната скорост, контролира основни функции като сърцебиене, дишане и мислене.

Много от нас са виновни, че пропускат закуска и трябва да се чувстват така, защото насладата на добра закуска рано сутрин започва процеса на изгаряне на мазнини. След осем часа сън, тялото ви е изгладняло. Удовлетворяването на този глад помага за ограничаване на нездравословния глад преди обяд и може да засили вашия метаболизъм с до 10 процента, според Раковия Център Норис Котон.

2. Смях
Точно както казват, “смехът е най-доброто лекарство”, когато става въпрос за загуба на тегло, това не е изключение.

Въпреки това, тази медицина работи само при едно условие: смехът трябва да е истински. Според Отдела по Медицина в Университета Вандербилт, само 10 до 15 минути истински смях на ден спомага за засилване на сърдечния ритъм, следователно и вашия метаболизъм.

Така че намерете някой или нещо, което ви кара да се смеете и си прекарайте добре.

3. Зелен Чай
Няколко изследвания показват, че пиенето на зелен чай помага за загуба на тегло чрез намаляване на апетита и засилване на метаболизма. Кофеинът в зеления чай прави това възможно. Доклад от 2007 г. от Американски вестник по физиология: Регулираща, Интегративна и Сравнителна Физиология установява, че зеленият чай може също да инхибира ефектите на катехол-O-метилтрансфераза, ензим, който предизвиква разграждането на мозъчни химикали, участващи в регулирането на апетита.

4. Пикантни храни
Яденето на пикантни храни помага за повишаване на телесната температура и задейства симпатиковата нервна система, позволявайки на тялото да произвежда пот и да гори калории. Капсаицинът, активната съставка в лютите чушки, може да засили метаболизма ви до 20 процента и намалява приема на енергия, което помага за отслабване. Метаболизмът работи по-бързо до 30 минути след ядене на пикантни храни.

5. Ходене за 5 минути
Ходенето или бягането на място за само пет минути спомага за засилване на метаболизма ви и колкото повече усилия полагате, толкова по-бързо работи.  Според Medical Daily: “Ходенето увеличава необходимостта от енергия, което всъщност засилва метаболизма ви”. Колкото по-далеч ходите, толкова повече метаболизма ви функциунира на по-високо ниво.

Започнете практикуването на вашите пет ежедневни навика за отслабване още днес и се насладете на по-здравословен начин на живот и по-малка талия.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Julie Wilson Един коментар на Следването на 5 прости ежедневни навици може да ви помогне да засилите метаболизма и да загубите тегло

  1. Закуската е най -излишна

Вашият коментар