Следващото голямо чудо за здравето: черницата укротява рак, възпаление, Алцхаймер и други

(NaturalNews)

Ако искате да поддържате здраво сърце, да се предпазите от рак или да избегнете болестта на Паркинсон, не търсете по-далеч от черницата. На път да бъде най-новата сензация при хората, мислещи за здравето си, както листата така и плодът на черницата се борят с впечатляваща гама от заболявания. Вкусни и пълни с хранителни вещества, плодовете добавят добър тласък на дневния хранителен прием, а чаят от черничеви листа подобрява всеки лечебен протокол.

Заслуги за насърчаване на здравето

Научете повече за тези чудни плодове (и листа) от следния списък на полезни функции:

 • Черниците са страхотен ниско въглехидратен избор, с по-ниски нива на захар в сравнение с други популярни сушени плодове – с около  половина по-малко.
 • Нуждаете се от повече фибри в диетата си? Черниците предоставят внушителните 20 процента от дневното изискване само от 1/3 чаша.
 • Плодовете също са добър източник на протеини, с 4 грама на порция.
 • Изследвания показват, че екстракт от бяла черница инхибира хепатит C и ХИВ.
 • Поради значителните нива на ресвератрол, плодовете притежават антикарценогенни и противовъзпалителни свойства.
 • Тези, които са загрижени за Паркинсон или Алцхаймер могат да си починат. Проучвания показват, че черниците предлагат значителни неврозащитни ползи.
 • Преливащи от антоцианини, черниците предотвратяват бактериални и вирусни инфекции, възпаление, рак и диабет. Плодът, още,  защитава срещу последиците от застаряването.
 • Следите теглото си? Водни екстракти от плода имат свойства за отслабване и против затлъстяване.
 • Черницата също укротява нивата на кръвната захар. Дезоксиноджиримицинът (DNJ), намиращ се в черничевите листа е мощен инхибитор на глюкозидаза. Учените смятат, че DNJ значително намалява риска от захарен диабет.

Черниците също са богати на хранителни вещества. Богати на витамин В комплекс и витамини С и К, както и желязо, калий, манган и магнезий, плодовете помагат за укрепване срещу инфекциозни заболявания и насърчават издръжливост, докато регулират кръвното налягане и сърдечната честота.

С такива, вдъхновяващи  здравето качества, защо да не хвърлим шепа сушени черници в мюслито или да се насладим на запотена чаша чай от черница? Ако имате достъп до черничево дърво, още по-добре. Пресните плодове добавят остър вкус към шейкове, тестени изделия и зърнени закуски. По какъвто и начин да приемате черници, бъдете сигурни, че ще последват здраве и жизненост.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

Превод от английски на български3 Коментара на Следващото голямо чудо за здравето: черницата укротява рак, възпаление, Алцхаймер и други

 1. Започна да пия листа от бяла черница ,може ли да ми кажете как да го ползвам,

 2. Лозан Такев каза:

  Всичко е достоверно за черницата.Благодаря.

 3. Лозан Такев каза:

  Всичко е достоверно за черницата.Благоадаря.

Вашият коментар