Има сериозни рискове за здравето, когато тялото стане силно киселинно. Ако тялото задържа твърде много киселина, резултатът е ацидоза и белите дробове и бъбреците не могат да подържат точен баланс на PH. Дихателна ацидоза се получава, когато CO2 се натрупва в кръвта. Метаболитна ацидоза е, когато бъбреците не могат да елиминират натрупаната киселина. Проучвания са изследвали връзката между ацидоза и рак.

Съществуват няколко вида на метаболитна ацидоза: диабетна, хиперхлоремична и лактатна ацидоза. Рискът от метаболитна ацидоза е повишен при диета с ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на мазнини, обезводняване, бъбречна недостатъчност, метанол отравяне и предозиране на аспирин.

Понижаване на киселинността

Макар да е вярно, че генетичните фактори влияят на предразположението към рак, то 95% от причинителите се дължат на фактори на околната среда. Диетата и затлъстяването може да допринесат с до около 35 процента от факторите на околната среда, които причиняват смърт от рак и киселинността в диетата е най-големият виновник.

Още преди почти 100 години носителят на Нобелова награда, д-р Ото Варбург, разкрива, че има връзка между рак и нивото на рН на кръвта. По-алкална среда, означава по-високо ниво на кислород в кръвта. Фактът, че раковите клетки са анаеробни и процъфтяват при нисък кислород или в лишена от кислород среда означава, че по-малко кисела среда е по-малко привлекателна за раковите клетки. Това е една отлична причина да поддържате здравословен хранителен режим, богат на алкални храни и лишен от кисели токсини.

Намерете баланс

Всички кисели храни не са непременно лоши. Важно е да се намери баланс между добрите алкални и добрите киселинни храни. Здравословният рН на кръвта е 7.4, което е леко алкално, но тялото работи, за да се запази това здравословно нормално ниво. Избягването на тлъсти меса, алкохол, безалкохолни напитки, бонбони и преработени захари е важно, но едва ли е единственият проблем. Ако имате киселинен рефлукс, например, избягването на храни като портокалов сок няма да помогне да се справите с първопричината. Портокаловият сок е здравословен източник на витамин C, не е храна, която да се елиминира.

Чести причини за излишната киселинност включват недостиг на витамини и минерали, поглъщането на твърде много животински протеин и неподходящи комбинации от храни. Дисбалансът може да доведе до дрожди (известно още като кандидоза), вируси и дори рак. Фармацевтичните медикаменти предизвикват запек и висока кръвна захар.  Някои антибиотици, като пеницилин, често причиняват дрожди, което е сериозен и често срещан проблем.
Решенията включват увеличаване количеството на плодовете и зеленчуците, които се ядат, и листни зеленчуци, по-специално, защото те са алкални. Пиенето на повече вода и добавяне на ежедневни упражнения е начин за тялото по-ефективно да използва кислорода. Аеробните упражнения също повишават способността на организма да се движи и промива лимфната система.

Няма спор относно здравословните ползи от яденето на пресни плодове и зеленчуци и избягването на преработени храни, преработени захари и тлъсти меса. В действителност, всяка промяна в киселинно-алкалното равновесие на организма е опасно за живота. Фокусирайки се върху правилно хранене е най-доброто нещо, което да направите.

 

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/watch-dietary-ph-can-prevent-risk-cancer/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *