(NaturalNews)

Сливиците са част от имунната система, видимата част на нашата лимфна система. Те осигуряват първата защитна линия за поглъщани или вдишвани патогени. Специализирани клетки на повърхността на сливиците улавят патогени, позволявайки на В и Т клетките да атакуват.

Тъканта на сливиците е подобна на други лимфни тъкани, които наричаме лимфни възли и се намират под мишниците и в близост до слабините. Целта на сливиците е ясна и непосредствена – те са енергичния елемент на нашата имунна защита. Защо тогава се извършват 200,000 до 250,000 премахвания на сливиците годишно в Съединените щати?

Детето ви има чести случаи на стрептокок в гърлото? Отрежете тези сливици! Сливиците на детето ви са големи? Сложете това хлапе под пълна упойка и ги изрежете! За пореден път конвенционалната медицина лекува симптом, а не причина. Ако сливиците на детето ви са уголемени или има чести стрептококови инфекции, въпросът не е дали да премахнете сливиците, въпросът е какво причинява инфекцията?

В дните, когато аз и семейството ми все още признавахме конвенционалната медицина, мисля, че това беше първият път, когато поставих под въпрос препоръка на лекар, беше, когато той искаше да премахне прекалено големите сливици на големия ми син. Вместо да се съглася с това, поставих сина си на елиминираща алергии диета и открих, че той реагира на млечни продукти. Премахването на млечните продукти от диетата му реши проблема със сливиците, наред с честите му бронхитни и ушни инфекции.

Години по-късно се сблъсках с друг лекар, който настояваше за вадене на сливиците за най-малкия ми син, след неговия трети случай на стрептокок в гърлото за годината. Обадих се на приятел, бившия ми педиатър, която живеше в друг щат, за нейната подкрепа. Тя препоръча тест за стрептокок за другото ми дете, като каза, че вероятно има колонизиран стрептокок без никакви симптоми и многократно заразява брат си. Тя беше права. След лечение стрептококът изчезна и нямаше нужда да се премахва много важната част от имунната система на сина ми.

Рейчъл е била изправена пред същото решение. Нейното разследване й казва, че най-вероятният резултат от ваденето на сливиците на сина й ще са по-малко болки или инфекции в гърлото годишно. Тя не мисли, че такова малко подобрение оправдава риска от операция. Тя завежда сина си при натуропат. Витамин D (който е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система) и витамин C решават проблема.

През 1950-те, когато в САЩ все още е имало епидемични взривове от полиомиелит, изследователите открили, че децата, които са били с премахнати сливици са с три пъти по-голяма вероятност да развият булбарен полиомиелит (заразяване на булбарната част на мозъчния ствол), отколкото децата, които са запазили своите сливици.

Като оставим настрана нашия медицински подход, който се основава на решения върху симптомите, а не причините, друг вид незнание е управлявал доходоносната практика на премахване на сливиците – лекарите наистина не са разбирали тяхната функция.

През 2012 г., изследователи открили, че сливиците „… са ‘завод’ за имунни клетки“ – по-специално за Т-клетки. Т-клетките са жизненоважни за борбата с вирусите и раковите заболявания, причинени от вируси (като лимфом или сарком) и Т-клетките играят роля при автоимунните заболявания.

Отличната храна храни имунната система и ще помогне на вас и вашите деца да избягват болката на претоварените с инфекции сливици. Ако търсите естествени средства за възпалено гърло вижте Натурални средства за възпалено гърло. Също така, вижте Бронирайте вашата имунна система, и не забравяйте да Балансирате вашата чревна флора. Невъзможно е да имате силна имунна система с излишък от Кандида. Силата на нашата имунна система започва в червата.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Kali Sinclair

By admin

One thought on “Сливиците, премахването им и имунната система”

Напиши коментар

Добави обява

×
×