(NaturalNews)

Настинките са доста неприятно явление. При определяне вероятността от настинка, полът на човек играе голяма роля. Но с увеличаване на възрастта, този фактор губи сила. Когато човек е по-млад, има специални клетки, които са достатъчни за предотвратяване на заболяване. Те се борят с микробите по-бързо и по-силно. С остаряването на организма за тези клетки става много по-трудно да се преборят с микробите и бактериите.

Оказва се, че ежедневните, на пръв поглед безобидни навици на човек, също може да разклащат имунната му система. Някои хора са наясно с това, и предприемат стъпки за предотвратяване на ситуацията. Други не са толкова запознати с фактори. За тези, които не са наясно, нека да разгледаме какви фактори въздействат на имунната система на човека и кои фактори могат да усложнят и удължат една обикновена настинка.

Не отлагайте тренировките

Много пъти, особено сега, когато е студено навън, много хора имат добро извинение да не тренират. Това не е добър ход. Хора, които тренират 4, 5 пъти в седмицата имат много по-малък шанс да се разболеят. Според лекарите, хора, трениращи редовно имат с 43% по-малък шанс да се разболеят. Тренирайте поне по два часа и половина седмично.

Не позволявайте на стреса да ви контролира

В организма се появяват биохимични промени, когато стресът се превръща в решаващ фактор в живота на човек. За да се оттърсите от напрежението просто излезте с приятели, починете си или отидете на разходка навън сред природата.

Витамин D е от съществено значение

77% от американците имат дефицит на витамин D. Според статистика, около 24-36% от тях имат по-голяма вероятност да се сблъскат с настинка. Консумирайте повече риба, кисело мляко и други пробиотици.

Носете нещо секси в леглото

Тези, които правят секс поне веднъж до два пъти седмично, ако не и повече, имат далеч по-малки шансове от настинка. Така, че забравете за дебелите памучни пижами и облечете нещо секси и провокативно. Доказано е, че сексът прави имунната система по-силна.

Яжте здравословно и излизайте навън

Трябва да се храним най-вече с плодове и зеленчуци. Яжте повече зелени листни зеленчуци и стойте далеч от полуфабрикатите. Не се затваряйте в къщи. Тези, които излизат често през зимния сезон, всъщност са много по-здрави от тези, които не го правят.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×