имунна-система-бактерии-вируси

През март 2020 г. смъртността от covid-19 беше обявявана като страшните 3,4% от Световната здравна организация и експерти като д-р Антъни Фаучи. Тъй като с времето се събраха повече данни, смъртността намаля. Последните цифри от Центровете за контрол на заболяванията (CDC) разбиват смъртността по възрастови групи.

Ако дадено лице се зарази, CDC е изготвил „текуща най-добра оценка“ на смъртността въз основа на данните, събрани от март до септември и отчитайки R коефициента на нула.

Смъртността от covid-19 трябва да се отнася само за тези на възраст над 70 години

Въз основа на коефициент R от 2,5, деца на възраст между 1 и 19 години, ако са заразени, са изложени на риск от смърт 0,00003. Рискът за учениците е толкова нисък, така че училищата никога не е трябвало да затварят или прилагат такъв строг поведенчески контрол.

За млади и хора на средна възраст между 20 и 49 години, рискът от смърт все още е малък, приблизително 0.0002. Почти всеки възрастен в трудоспособна възраст трябва да живее живота си възможно най-нормално, без вече да се контролира отвън.

Както при повечето инфекции, рискът от смърт изглежда малко по-голям за тези на възраст между 50 и 69 години: Рискът от смърт за заразените в тази възрастова група е 0,005. Единствената статистика за смъртността е за хора на възраст над 70 години. Смъртността за заразените лица в тази група е 1 на 20. За съжаление, политиките, изложени от губернатора Андрю Куомо в Ню Йорк, принудиха пациентите с положителни covid-19 да се върнат в домовете за възрастни хора, излагайки на риск най-уязвимото население и повишавайки смъртността.

Как да продължим да намаляваме смъртността?

Може да се подобри смъртността, ако всеки започне да се фокусира върху укрепването на имунната си система, вместо да се страхува от околната среда. Хидроксихлорохинът (HCQ) и цинкът трябва да бъдат лесно достъпни за всеки пациент със симптоми на респираторна инфекция. Въпреки своята ефективност по целия свят, този протокол за лечение е бил потиснат, повишавайки смъртността.

Цинк и селен

Медицински изследователи от Медицинския център на университета в Лайден в Холандия установиха, че минералът цинк блокира вирусната репликация не само на коронавирусите, но и на всички други РНК вируси, включително полиовирус, респираторен синцитиален вирус, пикорнавируси и грипни вируси. Цинкът действа, като коригира протеолитичната обработка на вирусните поли-протеини. Антивирусните свойства на цинка осигуряват повишена регулация на производството на интерферон, позволявайки на вродената имунна система да реагира по-бързо на вируса, за да елиминира инфекцията от тялото. Освен това, цинкът притежава противовъзпалителна активност и позволява на имунната функция на Т-клетките да работи ефективно, ограничавайки цитокиновите бури, които се наблюдават при тежки случаи на covid-19. Друг важен микроелемент за здравата имунна функция е селен.

Витамин D

Проучване от Испания установи, че пациентите с covid-19 реагират добре на добавки с витамин D, дори след инфекция. В проучването пациентите с положителен тест за covid-19 са хоспитализирани в 50 процента от случаите, когато витамин D е бил спрян. Двама от пациентите на интензивното отделение не са оцелели. На друга група положителни за covid-19 е даден витамин D. Тази група е видяла само един прием в отделение за интензивно лечение (от 50-те изследвани души) и този човек е оцелял.

Витамин С и кверцетин

Проучване, озаглавено „Кверцетин и витамин С: Експериментална синергична терапия за профилактика и лечение на SARS-CoV-2, свързана с болестта (COVID-19)“, установява, че кверцетинът пречи „на няколко етапа на вирулентност на патогена“, включително при „вирус“ навлизане, репликация на вируси, (и) събиране на протеини за спиране на вирусна инфекция и разпространение. Когато кверцетинът се използва в синергия с витамин С, те се превръщат в профилактично средство (превантивно лекарство) за лечение на covid-19 и други инфекции на дихателните пътища.

Корен от женско биле

Glycyrrhiza glabra (корен от женско биле) е една от многото антивирусни билки без рецепта, които могат да се използват за спиране на инфекции в организма. Проучванията in vitro, проведени върху корен от женско биле, разкриват антивирусна активност срещу HIV1, ТОРС коронавирус, респираторен синцитиален вирус, арбовируси, вирус на ваксиния и вирус на везикуларен стоматит.

Сладък пелин

Артемизинин А е активно производно на билка от сладък пелин (Artemisia annua / A. Annua). Това растително лекарство инхибира SARS-CoV и други вируси в клинични проучвания. Концентрацията на растението на аурантиамид ацетат възпрепятства катепсин-L (CTSL), протеин, който е критичен за SARS-CoV-2 за навлизане в клетките. Подобни лекарства се разработват за насочване на CTSL за лечение на covid-19, а билката сладък пелин осигурява същите лекарствени механизми.

Автор: Lance D Johnson

Източник: www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×