(NaturalNews)

Инжектирането на новородени с витамин К значително увеличава риска на нашите деца за развиване на рак в детска възраст. В проучване на две болници, учените открили почти два пъти по-голям риск от левкемия при деца, които са получили интрамускулно витамин K в една болница в сравнение с друга болница, която не насърчава инжектирането на този витамин.

Отравянето и унищожаването на имунната система на бебетата започва още в първите часове от живота им, даже дори преди опасната хепатит B ваксина.

Ролята на Витамин K

Витамин К е открит  през 1920-те години и се описва в германските медицински списания като много важен фактор на кръвосъсирването. Друга задача на Витамин К е да постави калций в правилните места (кости и кръв) и да го държи далеч от най-неподходящите места (кръвоносните съдове, костни разклонения и калцификация на меките тъкани).

Витамин К1 (филоквинон) се открива в зелените листни растения като броколи, маруля и спанак и съставлява около 90 процента от нашия хранителен прием. Витамини K2 (менахинони) са в животински източници, ферментирали продукти и бактерии, включително и нашите чревни бактерии, и допълва останалите 10 на сто. Нашите тела съхраняват витамин K за около 1 месец.

Тук е и фалшификатът на фармацефтичните компании – витамин К (менадион) – който е по-мощен от натуралния витамин K, в резултат на което е токсичен. Той не се среща никъде в естествената среда.

Инжекции с Витамин К за новородени

Инжекциите с Витамин К се появяват през мрачните дни на неестествено раждане с въвеждането на форцепс. Форцепсът причинява тежки травми на главата и лицето на бебето, смачкване и синини. Безумно, но факт както тогава, така и сега пъпната връв е рутинно срязвана веднага след раждането, което може да лиши бебето от до 40 процента от кръвта му (и фактори на кръвосъсирването). Тази лоша комбинация затруднява бебета да се справят с травмата на главата, което води до кървене на мозъка.

Заради риска от хеморагична болест при новородените, витамин К3 се инжектира на всички бебета, независимо от това дали е имало родова травма или е бил използван форцепс. Лекарите предполагат, че бебета обикновено не произвеждат достатъчно витамин K. Давайки токсична доза от Витамин К за намаляне на риска от кървене, те повдигат един цял нов проблем за жълтеница и други усложнения.

Странични ефекти?

Менадион е продукт от човешката дейност и като цяло се счита за токсичен. 

Страничните ефекти на синтетичния витамин K (не само свързани с големи дози) включват: цитотоксичност в чернодробните клетки, образуване на радикали от ензими на левкоцити, отслабва имунната система, има мутагенни ефекти, увреждане на естествения цикъл на витамин K, хемолитична анемия и хипербилирубинемия, смущава нивата на калциеви йони, повръщане, албуминурия, дразнене на кожата и лигавиците, алергични реакции, екземи и за разлика от естествения витамин К – той се натрупва в тъканите.

Страничните ефекти на натурален витамин K: Вашият лекар прави по-малко пари.

Прости решения

Раждането на дете не е процедура! Върнете се към естественото раждане. Потърсете дула, която да ви помогне да се насладите на раждането. Витамин K за новородено е страхотна идея, но нека използваме природните форми за нашите бебета.

Източник: http://www.naturalnews.com/036954_vitamin_K_newborns_injections.html

Автор: Craig Stellpflug

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Смъртоносните ефекти на синтетичния витамин К”
  1. Благодаря ви , че сте посочили източник, така и съпругът ми ще може да прочете статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *