(NaturalNews)

Гъбите Рейши, известни също като Ганодерма луцидум, се хвалят от много дълго време от китайски и японски лекари. Винаги са били считани от Източното Кралство като лекарство за безсмъртие. Въпреки, че западният свят едва започва да открива истинския им потенциал за изцеление, учените все пак са натрупали достатъчно данни, доказващи, че Рейши определено имат удължаващи живота свойства. Проучвания, проведени върху лабораторни мишки показват, че Рейши са отговорни за удължаване на живота им с около 9% до 20%, което е равно на около 7 до 16 човешки години.

Рейши показват способността да съживяват мозъчните неврони и улавят и премахват раковите клетки. Освен това, инхибират разрастването на нови мастни клетки при хора, страдащи от затлъстяване. Те притежават десетки природни биологично активни съединения, които имат способността да лекуват естествено широк спектър от други вредни състояния или заболявания, като например алергии, автоимунни заболявания, астма, диабет, болестта на Алцхаймер, Паркинсон, заболявания на черния дроб и още много други.

Рейши може да помогне  за по-добро управление на механизми, свързани с възрастта

Какво е това, което ги прави толкова привлекателни за цялостното ви здраве? Изглежда, че рейши не са насочени само към определени области на тялото, а имат ефекти върху много по-широк спектър. Трябва да помните, че няма една единствена причина за стареене и болести. Има различни фактори, които допринасят за лоши физически състояния, така че, за да се противодейства на нежеланите физически резултати, действията за подобряване на здравето трябва да бъдат глобални, поради което трябва да се съсредоточим върху мулти-целенасочен подход. Точно затова гъбата Рейши е толкова мощна и полезна със своите стотици биологично активни молекули, които работят заедно по синергичен начин.

Изследователите вече знаят, че три основни компонента са от съществено значение за нейните свойства против стареене. Нейните полизахариди помагат да се избегне рак чрез стимулиране на имунната система. Тритерпените защитават черния дроб, намаляват холестерола и стабилизират кръвното налягане. Пептида ганодерма луцидум също играе много важна антиоксидантна роля. Всичките тези ключови компоненти осигуряват най-добрата възможна защита на клетъчно или ДНК ниво.

В едно проучване, проведено с хора, са били давани на здрави участници 1100 мг дози от гъби Рейши. Учените отбелязват, че плазмените антиоксидантни нива се покачват много бързо и достигат пик след около 90 минути, докато антиоксидантният капацитет на урината (мярката на това, което е в тялото, за да се изхвърли) се увеличава с 29% само след 3 часа. Най-важното е, че не са докладвани признаци на токсичност или странични ефекти в края на проучването.

Рейши или, още по-добре, ганодерма луцидум, може да се приема орално главно чрез добавки, но сега също се комерсиализира на пазара и се продават като продукт кафе. Със сигурност трябва да сте сигурни в качеството и чистотата на продукта, преди да закупите този прекрасен подарък от живота.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: P. Simard

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *