Лошо храносмилане, запек или киселини в стомаха са често срещани в наши дни проблеми, които засягат много хора по целия свят, без значение възрастни или деца.

Запекът е един от основните симптоми на нарушения в храносмилането. Когато страдате от запек имате нередовни движения на червата, а могат да се появят и други симптоми: усещане на болка в коремната част, трудно изхождане, по-малко от 3 изхождания седмично.

Има много лечения за храносмилателни проблеми, но проблем като запек може да се управлява с помощта на някои домашни средства. По-долу е рецепта за сок, който е силно препоръчителен при запек.

Сок срещу запек

Съставки:

  • 4 стръка броколи
  • 2 чаши зелеви листа
  • 2 средни зелени ябълки
  • 4 листа от маруля

Почистете съставките и ги направете на сок с 200 мл студена вода. Пийте този сок няколко пъти на ден за облекчаване на симптомите, свързани със запек.

Ябълката съдържа естествен лаксатив за стимулиране на изхождането.

Високото съдържание на фибри в зелето помага за стимулиране на храносмилателната система, като по този начин предотвратява и облекчава храносмилателни проблеми.

Броколите са също богати на фибри, като по този начин подпомагат храносмилането и предотвратяват запек.

Следва списък на билкови лекарства, които също лекуват запек. Опитайте тях, вместо лекарства за облекчаване на симптомите.
Корен от глухарче: кипнете корен на глухарче във вода, за да се направи чай. Пийте този чай, ако страдате от хроничен запек.

Женско биле: Тази билка лекува запек чрез увеличаване работата на червата.

Сена (Майчин лист): Популярна билка, използвана в билкови чайове, която също работи ефективно за облекчаване на запек.

Маточина: Друга естествена помощ за облекчаване на стомашно-чревния тракт. Често се консумира като чай за лечение на запек и други стомашни проблеми.

Ленено семе: То е полезно, поради високото му съдържание на фибри.

Алое Вера: сок от алое вера има леки слабителни свойства, които са полезни за превенция и лечение на запек.

 

Автор: Beverly Entin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/simple-juice-fight-constipation-works-great/

Напиши коментар

Добави обява

×
×