Знаете ли, че едни от най-известните пасти за зъби са силно токсични? Някои от тях са Colgate, McLeans и Crest. Тези марки, а и още много, съдържат съставки, които могат да бъдат много опасни за вашето здраве в бъдеще. По-долу са изброени само няколко от тези съставки, които се използват в пасти за зъби и могат да причинят някои тежки здравословни проблеми. Тези съставки са получили сериозна научна критика и вие със сигурност трябва да ги избягвате.

Триклозан

Триклозан е получил безпрецедентен размер на експозицията в масовите медии и има добра причина за това. Като цяло, масовите медии не искат да се докоснат до темата за токсични химикали в продукти от бита, но за вредите от триклозан има толкова много научни изследвания, че медиите нямат друг избор, освен да информират обществеността. Триклозан първоначално е бил химически регистриран към Агенцията за защита на околната среда през 1969 г. като класифициран пестицид и все пак, някак си, е намерил своя път в широк спектър от продукти за лична хигиена като дезодоранти, антибактериални сапуни, душ гелове и шампоани. Той се съдържа също така в много търговски пасти за зъби и при научни изследвания е установено, че води до сърдечна недостатъчност, болест на сърцето, увреждане на мускулната функция, скелетни проблеми и манипулиране на регулирането на хормоните в тялото. Известно е и, че имитира действието на хормона естроген; хормон, който когато е в излишък е доказано, че увеличава риска от рак на гърдата.

Натриев флуорид

Освен в пастите за зъби, натриев флуорид се прибавя към водата, под прикритието, че „укрепва и защитава зъбите“. Не се заблуждавайте, натриевият флуорид е силно токсичен и може да предизвика някои тежки умствени и физически проблеми в бъдеще. Натриевият флуорид  всъщност е продукт на промишлената индустрия и се използва в отрови за плъхове и различни пестициди. Натриевият флуорид е свързан с много различни заболявания, по-специално неврологични разстройства. Документирано е, че увеличава риска от рак, сърдечно-съдови заболявания, бъбречни заболявания, артрит, безплодие, стоматологична и скелетна флуороза, заболяване на щитовидната жлеза и изненадващо за всички – кариеси. Това със сигурност е един химикал, който трябва да избегнете, доколкото е възможно!

Изберете натуралното

Тези две съставки са само върха на айсберга. Ако искате да разберете повече за съставките в пастите за зъби, които могат да причинят голяма вреда на тялото ви, можете да намерите повече информация на анлийски тук. От друга страна, ако сте чели достатъчно, може да направите следното. Посетете местния магазин за здравословни продукти или купувайте онлайн и бъдете сигурни, че закупувате само тези пасти за зъби, които са 100% органични и натурални. С тези видове пасти ще сте сигурни, че миете зъбите си без токсични неорганични химикали и ще ви помогнат отново да минерализирате зъбния емайл. Като алтернатива можете да направите своя собствена 100% естествена паста за зъби със следните съставки.

  1. 1 супена лъжица сурово органично кокосово масло
  2. 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  3. Половин чаена лъжичка морска сол
  4. Една капка  карамфилово масло (по желание)
  5. Една капка ментово масло (по желание)

Автор:  Andrew Jenkins

Източник: http://blogs.naturalnews.com/stop-using-toxic-supermarket-toothpastes/

By admin

12 thoughts on “Спрете да използвате токсични пасти за зъби”
  1. Защо изчезна от нашия пазар паста pomorin-изключително добра. Преди години се изнасяше.

  2. Кажете един продукт,който не е токсичен-няма Ета,няма прекалено торове,няма химикали и така нататък………………??????

Напиши коментар

Добави обява

×
×