(NaturalNews)

Целулитът е една от забележките по телата, не само на жените, но и на мъжете. Изследванията показват, че хормоните са основен виновник в създаването и премахването на целулита. Доказателствата сочат, че здравословният начин на живот може да се отрази положително върху хормоналния баланс, свързан с целулит.

Има бум на kозметичната хирургия с над 1,5 милиона процедури, извършени през 2011 година. Това включва над 205 000 процедури за липосукция. Много от тези операции са насочени към премахване на целулита. Въпреки това, операциите са не само опасни, но те ​​никога не решават проблема с хормоналния дисбаланс, който причинява целулита на първо място.

Според изследване, публикувано през юли 2000 г. в издание на вестник на Европейската академия по дерматология и венерология, целулитът може да бъде причинен от повишените нива на хормона на стреса. Изследователите открили, че хората, които са имали хронично повишени нива на кортизола са били много по-склонни да имат натрупване на целулит.

Когато тялото усеща, че е в състояние на хроничен стрес, тo ще натрупва мастни депа в процес на подготовка за времена на глад, които придружават стреса в цялата история на човечеството. Това води до образуването на целулит. Ключът за премахване на целулита естествено е да се отървете от причините за хроничен стрес в организма.

Намаляване на стреса за балансиране на хормоните естествено

Има три основни вида стрес, на които хормоните на тялото ни реагират. Първият е психически / емоционален стрес. Да живееш в състояние на страх е изключително разрушително за човешката физиология. Страхът кара хормоните на стреса да използват всички ключови ресурси в тялото за увеличаване складирането на мазнини.

За намаляване на психичния / емоционален стрес е нужно да прекарвате повече време за свързване с вашата духовна идентичност. Правете неща, които по някакъв начин ви „заземяват“, като например ходене бос, седнали или легнали върху трева или пясък за възможно най-дълго време. Слънчевите бани са чудесно средство за синтез на витамин D3 и за успокояване на хормоните на стреса.

Химическият стрес пречи на изгарянето на мазнини

Химическият стрес идва под формата на лошо хранене и токсичност от околната среда. Хранителни източници  с високо съдържание на захар, транс-мазнини и преработено месо създават токсични клетки, увреждат лигавицата на червата и увеличават  хроничния стрес в организма. Следвайте диета, която е без хранителни алергени и е заредена с ферментирали храни, за да възстановите здравословна среда в червата. Това намалява дейността на хормона на стреса и включва естествени механизми за изгаряне на мазнини.

Идеалната диета трябва да се съсредоточи върху добри мазнини като основен източник на калории под формата на кокос, авокадо, зехтин и покълнали ядки и семена. Чист животински протеин от хранени с трева животни, риби и органични домашни птици трябва да се консумират редовно. Добрата диета следва да разполага с богати на фитонутриенти зеленчуци, билки и плодове с ниско гликемично съдържание като лимони и горски плодове.

Физическият стрес трябва да бъде коригиран

Когато човек има някаква форма на травма, от автомобилна катастрофа, падане или спортове, гръбначният стълб и нервната система се повреждат. Неправилната стойка предизвиква мускулни дисбаланси и сублуксация на гръбнака.

Заседналият начин на живот е изключително вреден за физическото тяло. Колкото по-ограничено е движението на тялото, толкова по-неравномерно е износването, а производството на хормона на стреса е по-голямо.

За ефективното намаляване на физически стрес е добре да се посещава масажист редовно. Рехабилитационни упражнения за гръбначния стълб и крайниците трябва да се прилагат за възстановяване на баланса и тонуса. Краткосрочна, но интензивна програма оптимизира физическото здраве и изгаря мазнините .

Автор: Dr. David Jockers

Източник: http://www.naturalnews.com/038945_cellulite_hormones_cosmetic_surgery.html#ixzz2XRLKXiyr

Превод от английски на български

By admin

2 thoughts on “Стратегии за премахване на целулит”
  1. здравейте аз имам проблем с гръмначния стълб.преди време претарпях един инцидент от тогава ме боли когато вдигна нешто по тежко, притеснявам, че ако започна да тренирам састоянието ми ще се влуши. 🙁 И незнам какво да правя с тези излишни 5 килограма

  2. Лиленце просто,умирам от срам,като видя писанията на такива млади неграмотници,като теб!Не са най-големият ти проблем 5-те килограма,друго трябва да те притеснява-че такива,като теб,ще продължават да се размножават,и след 100г нацията ни ще е от бавноразвиващи,защото забелязвам,че това е масово при младите хора.Жалко!!!Голям кахър имаш иначе!!!

Напиши коментар

Добави обява

×
×