Суров-био-мед

(NaturalNews) Знаете ли, че суровият мед може да се използва да предотврати цигарения глад? Когато променяме микробиологията си по позитивни начини, чрез използване на естествени вещества като суров биологичен мед, ние променяме начина, по който функционира имунната ни система и начина ни на мислене. Разнообразието на нашия микробиом играе важна роля за повлияване на нашите гени и защита на нашата кръв от патогени. Силата и интелигентността на нашия индивидуален микробиом или ограничава или позволява на елементи на околната среда да влияят на нашите кръв, органи и мозъчната функция. Суровият мед е важна част от изцяло естествен билков протокол да ви помогне да изградите силен и интелигентен микробиом да спре зависимости като цигарен глад.

Уникалните пребиотични свойства на меда хранят добрите бактериални колонии в червата. Това помага да се спре растежа на хранителни патогени, като Е.коли и салмонела, укрепвайки микробиома на организма да се пребори с определени видове опасни бактерии като Стафилококус ауреус и Псевдомонас аеругиноза. Медът е такава мощна храна-лекарство, тъй като той е разнообразна колекция от цветови и билкови полени. Пчелите са нашите най-добри фармацевти, които работят, за да се съберат точно това, от което се нуждаят нашите тела и микробиом, за да се справят с отрицателните патогенни сили, с които може да се сблъскат.

Биологичният, непастьоризиран, суров, нефилтриран мед е най-мощният, най-всестранно използваният тоник за здравето в природата, и е едно от малкото природни вещества, на които срока на годност никога не изтича! Медът съдържа прекрасна комбинация от калций, калий и магнезий. Повечето пчелни търговски продукти са пастьоризирани и следователно лишени от хранителния пчелен прашец, лишавайки крайния продукт от важни аминокиселини и антиоксиданти. Следователно е най-добре да се избира суров, непастьоризиран мед.

Храни растежа на добри бактерии, помагайки на организма да се адаптира и да преодолява опасни патогени

Цветният прашец, събран от цветята на храста манука е клинично доказан, да унищожава повече от 250 щамове бактерии, включително и някои много порочни форми: MRSA (метицилин-резистентен стафилокок), MSSA (метицилин чувствителен стафилококус ауреус), и VRE (ванкомицин-резистентни ентерококи).

Помага на тялото да регулира инсулина

Суровият мед може да увеличи инсулина и да намали хипергликемията. Когато медът се комбинира с билки, като семена от тилчец, диабет тип-II няма шанс.

Прави високата температура по-ползотворна

Суровият мед е чудесен за подслаждане и повишаване лечебните свойства на горчиви билкови чайове. Трайните, непродуктивни трески могат да бъдат направени по-ползотворни, ефективни и кратки, когато човек консумира чай, който къкри за 30 минути от билка вратига, коча билка, свещен босилек, черен пипер и мед.

Прекъсване на цикъла на сезонните алергии

Редовната, терапевтична употреба на суров мед е чудесна за облекчаване и спиране на цикъла на сезонни алергии. Листа от коприва на прах (1 ч.л. дневно) и слизести билкови чайове, съдържащи лопен (3 с.л.) и корен от бяла ружа (3 с.л.) допринасят за ускоряване адаптирането на организма към сезонните алергии.

Унищожава вируси и ускорява възстановяването след болест

Когато сме изправени пред симптомите на вируса настинка, медът трябва да се използва по-рано и често. Мед със сироп от бъз ще спре гъделичкащото усещане в гърлото и ще ви помогне да кашляте по-малко. Това е важно, преди лягане, така че тялото да не се събужда през нощта. Спокойният сън е важен. В други случаи, кашлицата е важна реакция, за да стимулира премахването на слуз.

Облекчава конгестията в синусите

Ако синусите са задръстени, смес от мед, ябълков оцет, куркума, корен от репей, корен от джинджифил и лют червен пипер може да се използва заедно с пълен синусов дренажен масаж и етерични масла от евкалипт и мента, за да се облекчи натиска, нормализира дишането и експулсира мукуса.

Подпомагане на храносмилането

Медът може да се използва за подпомагане на храносмилането. Когато се комбинира с корен от джинджифил и ябълков оцет, той може да бъде мощна сила за облекчаване на храносмилането.

Благодарение на своите антибактериални свойства, медът ефективно лекува инфекции на пикочните пътища

Пълен с пребиотици, медът насърчава растежа на добрите бактерии в червата за дългосрочна подкрепа на имунната система. Само това негово свойство прави меда универсална храна-лекарство, която помага или предотвратява почти всеки здравословен проблем, пред който може да се изправим.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×