рак-клетка-вирус-бактерия

За всичко случващо се в момента в световен мащаб, най-малкото, което може да се каже е, че е невероятно. Безспорно е трудно да се повярва, че това е дори реално. Понякога си мисля, че сме в лош сън, надявайки се да се събудим скоро. Като майка първото нещо, което ми идва на ум, е безопасността на семейството ми. Разбирането и прилагането на всички възможни предпазни мерки за защита на децата ми е моят основен приоритет. Разбира се, поради личното ми пътуване и сега като уелнес блогър и защитник на здравето, не мога да не се замисля колко влияние може да има това заболяване COVID-19 върху онкоболните.

Вече знаем, че болните от рак са имунокомпрометирани. Следователно, пациентите с рак автоматично попадат в категорията с по-висок риск. Но какво да кажем за тези, които са на лечение и тези, които са в ремисия? Според малко проучване, проведено в Ухан, Китай, „онкоболните показват влошаващи се състояния и лоши резултати от инфекцията COVID-19“, посочва проучването, което наскоро беше публикувано в Annals of Oncology.Препоръчва се пациенти с рак, които получават антитуморни лечения, да имат скрининг за инфекция с COVID-19 и да избягват лечения, причиняващи имуносупресия или поне намаляване на дозировката им в случай на инфекция с COVID-19.“

Освен това, изследователите установяват, че „повече от половината (53,6%) от пациентите, участващи в изследването, развиват тежки състояния – дефинирани чрез постъпване в отделението за интензивно лечение, механична вентилация или смърт – 28.6% от пациентите умират. Това е много по-високо от общото население, заразено с COVID-19, което има среден клинично-критичен статус от 4,7% и смъртност от 2,3%. „

Изследователите също така написаха: „Пациентите с рак на белия дроб, с по-лоша белодробна функция и издръжливост, са по-склонни да развият по-тежка аноксия и да прогресират по-бързо с COVID-19“

Не съм изследовател, но здравият ми разум ми казва, че заключението, открито в това малко проучване, проведено по ирония на съдбата в Китай, Ухан, има много смисъл. Разбира се, резултатът за онкоболните би бил лош и по-труден, ако се сблъскат с COVID-19 в допълнение към рака. Ето защо е от жизненоважно значение пациентите да бъдат активни в настоящия си план за лечение и да прилагат превантивен план, не само за да бъдат тествани, но и да обсъдят със своя медицински / онкологичен екип възможностите, преди да продължат с имуносупресивно лечение, правейки себе си по-уязвими към COVID-19.

Какво може да направим?

В една от най-новите ми статии в блога, озаглавена „Как да се преборите с коронавируса по естествен начин“, споделям допълнителни полезни съвети, които да ви помогнат да повишите имунитета си и да вземете допълнителни предпазни мерки като превантивен механизъм, за да бъдете в безопасност по време на тази криза. Позволете ми да ви дам кратко обобщение:

Практикувайте следното, за да предотвратите и да се защитите от вируса:

• Социално дистанциране (минимум 2 метра), тъй като секрециите, които са замърсени, не могат да се движат повече от 2 метра поради теглото на вируса.
• Правилно миене на ръцете в продължение на 20 секунди (и двете повърхности) всеки път, когато идвате отвън или влизате или напускате всяко обществено пространство.
• Използване на маски при пътуване през претъпкани зони (супермаркети, банки, болници и др.)
• Почистете повърхностите с дезинфектант (особено такива, които могат да бъдат общи и често контактни)

Засилете имунната си система

Поддържането на имунитета ни е определено най-добрата форма на превенция и най-силната ни защита, когато се сблъскваме с всякакъв вид заболяване, което заплашва живота ни. Ето няколко мощни и невероятни съвета, които ще ви помогнат да повишите имунитета си:

 • Приемайте добър Пробиотик
 • Приемайте витамин D3
 • Терапия с венозен витамин С
 • Приемайте каму каму на прах
 • Приемайте Бета глюкан
 • Яжте адаптогени като Мака
 • Следвайте диета, базирана на растения
 • Леки упражнения
 • Инфрачервена сауна
 • Хиропрактика
 • Колоидно сребро
 • Вода

Автор: Karen Berrios

Източник: www.naturalnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *