(NaturalNews)

Камъни в бъбреците са твърди частички, които се образуват в бъбреците. Те могат да останат там или могат да се движат надолу по пикочните пътища, докато не бъдат отстранени по естествен път. За съжаление, камъните в бъбреците може да заседнат в уретера, пикочния мехур или уретрата. Резултатът може да бъде кървене, блокиране на потока на урината и мъчителна болка. За щастие, има естествени начини за значително намаляване на риска от това често срещано заболяване на пикочните пътища, включително и просто пиенето на лимонада.

Ако някога сте се докосвали до агонията при наличие на камъни в бъбреците знаете, че това не е малък проблем. В действителност, камъните в бъбреците може да доведат до сериозни инфекции и тежки хирургични намеси.

„Болки в корема и кръста, кръв в урината, гадене или повръщане, са трите класически симптоми за камъни в бъбреците“, казва директорът на Университета на Калифорния в Сан Диего Роджер Сър в свое изявление. „Не е нужно да има и трите симптома едновременно, но който и да е от тях ще се появи бързо и е трудно да се игнорира. Когато имате силна болка, трябва да се консултирате с Вашия лекар или да отидете в спешното отделение веднага, особено ако  е на лице треска. Наличието на висока температура показва, че може да имате инфекция в кръвта, което може да бъде опасно за живота“, допълва той.

Д-р Сър обяснява, че камъните в бъбреците, съставени най-вече от калций могат да бъдат причинени от твърде много сол в храната. Излишната сол стимулира екскреция на калций в урината и това може да доведе до образуване на камъни. Друг вид, често срещани камъни в бъбреците, формирани от пикочна киселина, която е отпадъчен продукт, често могат да бъдат причинени от високо-протеинова диета.

Лечението на камъни в бъбреците може да включва лекарства, операция или процедура наречена литотрипсия, която разгражда камъните. Но дори и след медицинско лечение, те могат да се върнат. „Има 50% шанс за получаване на друг камък в рамките на пет до десет години, ако вече сте имали един,“ обяснява Д-р Сър.

Разбира се, най-добрата стратегия срещу камъни в бъбреците на първо място е да се избегне тяхното получаване. Намаляването на солта в диетата, на излишния калций и протеини и обилно пиене на течности може да намали риска от камъни в бъбреците – и сега се оказва, че лимонадата може да ви помогне също.  В  скорошно  изследване, с ръководител д-р Сър, лимонадена терапия, състояща се от пиене на 120 гр. сок от лимон, разтворен в два литра вода на ден, значително намалява скоростта на образуване на бъбречни камъни, от 1.00 до 0.13 камъни на пациент.

И така, с какво толкова е специална лимонадата, че помага срещу камъни в бъбреците? Д-р Сър посочва в изявление към медиите, че лимоните имат най-висока концентрация на цитрат от всички други цитрусови плодове, а цитратът естествено потиска образуването на бъбречни камъни. Другите плодови сокове не само, че имат по-малко цитрат, но и понякога имат и калций и оксалат, а точно те съставляват част от камъните в бъбреците.

Здравен съвет:  Избягвайте лимонада, пълна със захар. Вместо това, подслаждайте лимонадата със здравословен избор – мед или стевия.

 

Автор: S. L. Baker

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×