(NaturalNews)

Терапията Герсон™ е била разработена от д-р Макс Герсон през 1930-те години. Първоначално е била създадена за лечение на собствените му мигренозни главоболия. Оттогава с помощта на дъщеря му, добре познат здравен застъпник Шарлот Герсон, терапията е помогнала на хиляди хора да постигнат по-добро качество на живот и в някои случаи пълно възстановяване от дегенеративни заболявания като рак.

Терапията Герсон™ използва богат прием на сок, органични вегетариански ястия, клизми с кафе и, в зависимост от обстоятелствата, допълващи протоколи за повторно активиране на естествената способност на организма да се самолекува. На това ниво, лечението е в пълно съответствие с Основа # 1 от “ Системата 7 Основи“ (7 Essentials System™). Макар че съм съгласен с много от това, за което се застъпва, аз вярвам, че Герсон не е за всеки. По-долу съм подчертал това, което смятам за някои плюсове на Герсон Терапията™, както и някои конкретни минуси, с които трябва да сте наясно, ако обмисляте тази естествена лечебна модалност.

Плюсовете на терапията Герсон™

Терапията Герсон включва детоксикация със сокове, 100% органични вегетариански ястия, клизми за промиване на тялото, и правилни добавки с важни неща като калий и витамин B-12. Кой не би започнал да изглежда и да се чувства чудесно, след програма като тази за известно време?

Всъщност, изследвания направени в рамките на петгодишен период, на пациенти с рак на гърдата в предменопауза, откриват по-ниски случаи на рецидив, както и подобрена функция на бъбреците и черния дроб, докато са били на Герсон. В допълнение, австрийско проучване стига до заключението, че при пациенти с костни метастази има по-ниски инстанции на хиперкалциемия и по-малко болка като цяло.

За клизмите с кафе се казва, че повишават абсорбцията на витамин А от организма, което стимулира имунната функция и позволява на клетките на имунната система да се борят по-добре с предракови клетки. Те също така увеличават производството на глутатион, главният антиоксидант, който се произвежда в собствените ни клетки. Консумирането на сок от пресни органични зеленчуци и плодове, без фибрите, наводнява тялото с фитонутриенти и антиоксиданти, които се борят с рака.

Недостатъците на Герсон терапията™

Факторите, които допринасят за плюсовете на Герсон терапията™ са също и минуси. Ако четете тази статия, вероятно вече сте отдадени да правите това, което можете, за да живеете здравословно. Ако решите да следвате Герсон, обаче, от вас се изисква да предприемете отдаденост към следващото ниво. Терапията Герсон е работа с пълно работно време. Тя изисква консумиране на около 7-10 килограма плодове и зеленчуци всеки ден, сокоизтисквани в специализирана дъвчеща сокоизтисквачка с отделна хидравлична преса, както и прилагане на до пет клизми с кафе на ден (което е от съществено значение, за да се избегне тежка криза за изцеление). Информация на уебсайта Герсон Институт гласи:

„Следването на Терапията Герсон изисква огромни промени в начина на живот, които не могат да бъдат поносими или осъществими за всички, като следване на силно ограничителна диета, без да се изневерява в продължение на няколко години, елиминиране на токсични вещества от дома, внимателно избягване на токсините от околната среда, както и готвене и изцеждане на сок за няколко часа всеки ден.“

Другата загриженост, която имам е същественото количество сок, който се изисква да се поглъща всеки ден. Не забравяйте, че захарта е най-добрият приятел на рака. Прекомерната консумация на сок от моркови или цвекло, например, може да влоши нещата, а не да ги подобри, за някои.

Консултирал съм жени, които са били на терапията Герсон™ в продължение на години, без да имат никакъв напредък, докато не променят хранителните си навици. Не съществува „стандартен модел“ противораков протокол. В зависимост от вида метаболизъм и здравето на стомашно-чревния тракт, някои ще са по-добре при подход с ограничаване на захарта.

Ако обмисляте терапията Герсон™, първо проучете фактите. Ако решите да следвате този маршрут, консултирайте се с вашия лекар и след това се отдайте на следването му за дълъг период по книга. Пътуването към здравето на гърдата е винаги и в крайна сметка лично. Само ВИЕ можете да определите нивото на отдаденост и най-добрия курс на действие за вас.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. Veronique Desaulniers

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *