Близо 9,0 милиона американци вземат приспивателни, за да предотвратят бесънието през нощта. Липсата на сън в продължение на дълъг период от време се отразява на психичното здраве, когнитивните способности и дори на физическото здраве. За много от тези 9 милиона души, дори мисълта за спирането на приспивателните води до безпокойство относно качеството и продължителността на съня, които ще получат и как това ще се отрази на тяхното ежедневие.

Ако и вие имате такива проблеми, но не желаете да приемате медикаменти за сън, то помислете да ядете повече тиквени семки и плодове!
Тиквените семки са богат източник на триптофан. 100 грама порция съдържа 578 мг триптофан. Триптофан е аминокиселина, която е необходима за образуването на мелатонин и серотонин.

Триптофан под формата на тиквени семена е сравним с фармацевтичния клас триптофан, който се използва за лечение на безсъние

През зимните месеци много хора се борят със сезонно афективно разстройство. Консумирането на храни, богати на триптофан, ще увеличи необходимите невротрансмитери, за да се чувствате по-щастливи и да спите по-добре.

Изследване, публикувано в Nutritional Neuroscience препоръчва консумацията на триптофан под формата на тиквени семена. Консумацията на няколко тиквени семки преди лягане, с парче плод, може да предостави на тялото ви триптофан, който е необходим за производството на мелатонин.

Триптофан в комбинация с въглехидрати му позволява бързо да пресече между циркулиращата кръв и мозъчните клетки

Това проучване показва, че участниците са били в състояние да се справят по-добре със стреса след консумация на триптофан, намерен в тиквени семки. Участниците също отчели по-високи нива на психично благополучие. Комбинирането на въглехидрати с триптофан позволява на триптофана бързо да пресече между циркулиращата кръв и мозъчните клетки.

Участниците в проучването са установили, че имат по-голяма продължителност на съня и по-добри умствени състояния, които също са довели до по-приятен секс.

Въз основа на съдържанието на изследването, авторът създава продукт на основата на екстракт от тиквено семе. Напитката се казва Zenbev и е прах, който е с лимонов аромат и може да бъде направен в студена или топла напитка.


Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/pumpkin-seeds-combined-fruit-effective-prescription-sleep-aids/

Напиши коментар

Добави обява

×
×