Възпаление, загуба на тегло и щитовидна жлеза са свързани помежду си. Мудна щитовидна жлеза прави отслабването трудно и затлъстяването може да предизвика хипотиреоидизъм, сочи проучване. Съставките в този сок имат противовъзпалителни свойства и свойства за изгаряне на мазнини и регулиране на щитовидната жлеза.

Сега нека да разгледаме някои от предимствата на тези съставки.

Червена боровинка: тя има фитонутриенти, които имат много ползи за здравето. Изследванията показват, че червената боровинка може да се бори с възпаление на белите дробове, както и предотвратяване на инфекции на дихателните пътища. Тя също така предпазва клетките от повреждане от свободните радикали и по този начин намалява риска от заболявания като рак.

Джинджифил: джинджифилът има много силни противовъзпалителни свойства. Изследванията показват, че той може да намали болката при хора с остеоартрит. Тази билка също потиска апетита, което следователно насърчава загуба на тегло. Плюс това, тя съдържа Магнезий, който играе жизнено важна роля в регулирането на щитовидната жлеза.

Индийско орехче: тази подправка е чудесна за детоксикация на организма. И след като се премахнат токсините от тялото – функцията на щитовидната жлеза ще се подобри и ще загубите мазнините по-бързо. Трябва също така да се отбележи, че индийското орехче има биоактивни съединения, които разтварят камъни в бъбреците и подобряват работата на бъбреците и черния дроб.

Приемът му вечер също може да ви помогне да спите по-добре. Както може би знаете, сънят се отразява на теглото и функцията на щитовидната жлеза.

Канела: канелата има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Тя може да помогне за регулирането на вашите хормони и дори по-нисък риск от сърдечни заболявания. Тази подправка е чудесна за загуба на тегло, тъй като потиска апетита.

Лимон: лимоните могат да се използват за лечение на инфекции, стомашно разстройство, затлъстяване, проблеми с дишането и така нататък. Те съдържат жизненоважни хранителни вещества като витамин С, калий, фибри и пектин.

Портокал: този плод съдържа фибри, които са добри за загуба на тегло. Плюс това, проучванията показват, че те се борят с възпаление, намаляват холестерола, помагат за предотвратяване на заболявания на бъбреците, борят се с рак и така нататък.

Как да направите сока?

Съставки

  • ¼ чаена лъжичка сух джинджифил
  • ¼ чаена лъжичка лимонов сок
  • 1/2 чаена лъжичка Цейлонска канела
  • ¼ чаена лъжичка индийско орехче
  • 1 чаша сок от червена боровинка
  • ¾ супена лъжица сок от портокал
  • 2 чаши вода

Във вряла вода добавете канела, джинджифил, сок от червена боровинка и индийско орехче. Оставете в продължение на 20 минути, след което добавете портокаловия и лимоновия сок.

 

Автор: Twain Yobra

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com/juice-promotes-weight-loss-regulates-thyroid-fights-inflammation/

Напиши коментар

Добави обява

×
×