жена-пие-вода-чаша-кок

Чаша студена вода е освежаваща напитка, особено след дълъг и горещ ден. Но знаете ли, че пиенето на топла вода предлага повече ползи за здравето?

Съвети за пиене на топла вода

Хората, които пият топла вода, за да подобрят здравето си, предлагат това да е първото нещо сутрин или точно преди лягане. Ако чаша топла вода не звучи привлекателно, дайте на питието си аромат, като добавите няколко лимонови парчета.

Уверете се, че водата, която пиете, има температура от около 120 F (48,89 C) до 140 F (60 C). Водата, която е твърде гореща, може да опари езика ви. Водата при температура от 160 ° F (71,11 ° С) или по-висока ще увреди тъканта на хранопровода, ще изгори вкусовите ви пъпки и ще опари езика ви.

Освен това не пийте топла вода, ако тренирате или работите при горещо време.

По-долу са изброени някои от предимствата от пиенето на топла вода:

Тя може да помогне на храносмилането.

Водата е естествен лубрикант, който насърчава по-доброто храносмилане и пиенето на топла вода може да успокои и активира храносмилателния тракт. Тъй като топлата вода се движи през стомаха и червата, тя също хидратира храносмилателните ви органи за по-лесно отстраняване на отпадъците.

Топлата вода също помага за разтваряне и смилане на храната, когато тялото ви има проблеми с храносмилането.

Тя може да успокои централната нервна система.

Консумацията на топла вода може да успокои централната нервна система и да смаже тялото.

Когато нервната система е здрава и с контролирани реакции, ще усетите по-малко болка. Ще се почувствате по-спокойни и по-релаксирани през целия ден.

Може да помогне при запушването на носа.

Чаша с топла вода произвежда пара. Вдишването на тази нежна пара, като се държи чаша топла вода, може да помогне за разхлабване на запушени синуси. Парата от чаша топла вода може също да помогне за облекчаване на синусовото главоболие.

Слизестите мембрани се намират навсякъде по врата и горната част на торса, а пиенето на топла вода може да помогне за затопляне на тази област и успокояване на възпаленото гърло, причинено от натрупване на слуз.

Може да помогне за намаляване на токсините.

Топлата вода временно ще повиши вътрешната ви телесна температура. Пиенето на чаша топла вода или вземането на топъл душ може да активира ендокринната система. Това също ви кара да се потите. Изпотяването помага да се елиминират токсините и дразнителите, на които сте изложени постоянно.

Подобрява циркулацията.

Топлата вана помага на кръвоносните органи, които включват артерии и вени, да се разширяват и носят кръв по-ефективно по цялото тяло. Пиенето на топла вода може да има подобен ефект.

Здравият кръвен поток е свързан с по-ниско кръвно налягане и дори с намален риск от сърдечно-съдови заболявания. Пиенето на топла вода също може да ви помогне да се отпуснете и да спомогне за добър сън.

Помага за отслабване

Пиенето на топла вода може да „събуди” системата за контрол на температурата на тялото ви. Тъй като тялото компенсира топлината на водата, тя също така понижава вътрешната температура и активира метаболизма ви.

Топлата вода също помага на червата да се свиват и отпускат, за да изчистят отпадъчните продукти, които ви подуват.

Спомнете си тези предимства за здравето, когато сте жадни и започнете да пиете повече топла вода всеки ден.

Автор: Zoey Sky

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×