(NaturalNews)

Лицата, които са с високо тегло могат да се сблъскват с редица здравословни проблеми. Наднорменото тегло е свързано с повишаване на кръвното налягане, сърдечно-съдови заболявания и диабет. В допълнение, наднормено тегло кара хората да се движат и да правят упражнения по-трудно и често тези ефекти са като домино. Заседналият живот може да доведе до по-голямо покачване на теглото, както и увеличение на изброените по-горе заболявания.

Извършване на промени в начина на живот, като консумиране на повече здравословни храни и редовно упражняване, е чудесен начин да започнете да намаляте теглото си. Понякога напредъкът може да изглежда малко по-бавен, отколкото индивидът би искал да бъде. Следните билки помагат за по-голяма загуба на тегло, така че резултатите се виждат по-бързо.

Глухарче

Често оклеветеният плевел глухарче е действително мощна помощ в арената за загуба на тегло. Всяка част от цветето и билката на скромното глухарче може да бъде приемана. В допълнение към своите ценени почистващи свойства, глухарчето помага за неутрализиране на токсините, поддържане на нормално ниво на кръвната захар, намалява възпалението и прави тялото по-алкално. Хората могат да консумират глухарчето като чай, под формата на добавка или да ядат листата.

Магарешки бодил

Белият трън може да бъде братовчед на глухарчето. Той осигурява много от същите почистващи свойства като глухарчето. Те включват изчистване на токсините от черния дроб, както и оптимално използване на глюкозата и захарта за енергия, вместо да ги превръща в мазнини.

Женшен

Високо ценен като помощ в загубата на тегло, има два вида женшен, които се намират лесно: Китайски и Сибирски. И двете форми се предлагат като добавка или като чай. Те помагат за засилване на загубата на тегло, защото съдържат кофеин, известен стимулант. В допълнение, тъй като те са термогенна помощ, двете форми на женшен помагат за насърчаване на енергията на хората, които ги приемат. Хората, които вземат редовно тази билка, също забелязват, че апетитът им намалява и яснотата на мислите им се увеличава.

Мента

Вкусна билка, която може да добави аромат на много ястия, ментата подпомага засилването на загуба на тегло. Тя постига това основно чрез избавяне на тялото от токсини и отпадъци. Ментата помага още и за храносмилането и намаляване на подуването. Друго ключово предимство на ментата е, че тя помага за намаляване на апетита, както и намаляване на стреса. За хората, които ядат, когато са под стрес, това е страхотна билка за пиене като чай, като добавка или за употреба като етерично масло.

Отслабването може да помогне на хората да се насладят на по-добро здраве. Посочените по-горе билки могат да ни помогнат да постигнем това.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×