(NaturalNews)

Да имаш рак е достатъчно лошо, но на всичкото отгоре, има и много болка свързана с болестта. Въпреки, че често това не е вярно в ранните стадии на болестта – когато тя може да помогне да се открие рака – това е досаден страничен ефект в по-късните етапи. Това е толкова е лошо, че управлението на болката може бързо да се превърне в единствената цел в живота на индивида.

За много хора, първата мисъл за управлението на болката е да посетят личния си лекар. Обезболяващите лекарства, които са предписвани от лекарите, често са отрупани със странични ефекти, които могат да доведат до други проблеми. Има няколко билки, които често се използват за подправяне на храни, които са показали, че имат положителен ефект върху управлението на болката, свързана с рак.

Папаин

Папаинът е ензим, открит в плода папая. Сочен и подобен на мляко, този ензим атакува клетките, които изграждат раковите тумори. Той е в състояние да разгражда протеини, докато в този процес стимулира имунната система на страдащия от рак индивид. Проучвания при животни са показали, че папаинът е ефективен като щит срещу вредните ефекти на радиацията по време на химиотерапия, но учените не са съвсем сигурни как се случва това.

Екстракт от джинджифил

Въпреки че джинджифилът се използва отдавна като естествено средство за гадене, той има и други медицински цели. Простагландините са молекулите, които казват на мозъка къде се намира болката. Джинджифилът намалява броя на тези простагландини и намалява, както болката, така и възпалението, свързани с тях. Химиотерапията, въпреки че е един от основните методи, използвани за лечение на рак, има много странични ефекти. Джинджифилът  има положителен ефект при гадене, което често е свързано с химиотерапията.

Екстракт от куркума

Куркумата е популярна билка, намерена в кърито, която се отглежда в Южна Индия и Индонезия. Също така, често се среща в жълта горчица и къри на прах. Коренът от куркума съдържа съединение, известно като куркумин, което заедно с куркумата съдържа много свойства, които го правят ефективно за борба с болката. В допълнение към противовъзпалителните свойства, това съединение е също и антиоксидант.

Специално куркуминът е доказан, че се бори с бавното влошаване, което често се случва в тялото, когато човек има рак. Освен това е показано, че има положителен ефект върху намаляване на болката. Куркумата намалява болката чрез спиране на ефектите на ензим СОХ2, причиняващи болка.

Бидейки щедри с няколко избора на билки при приготвяне на ястия може да направите чудеса за намаляване на болката, която е свързана с борбата срещу рак. Правейки това, може да  намалите зависимостта от лекарства.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *