(NaturalNews)

Има няколко различни храни, които могат да допринесат за киселини и киселинен рефлукс. Въпреки че и двете са неприятни състояния, има и медицински причини за намаляване на техните прояви. Например, повтарящи се епизоди на киселинен рефлукс могат да доведат до възпаление на хранопровода и евентуално да направят човек по-податлив към рак. За щастие, има различни промени в диетата и начина на живот, които могат да помогнат за спиране на тези проблеми още преди дори да са започнали.

Заменяйте подправки с билки, когато е възможно
Докато подправките са склонни да добавят много вкус, а понякога и пикантност към дадено ястие, те също така могат да бъдат и дразнещи. За хората, които страдат от стомашни киселини и киселинен рефлукс след яденето на пикантни храни, следващия път опитайте да избирате някои успокояващи билки за подправяне на ястията. Босилек, магданоз и риган са все билки, които добавят добър вкус, но са успокояващи за тялото. Опитайте се да ядете повече успокояващи билки, отколкото пикантни ястия. Ментата, въпреки че е билка, която има много ползи за здравето,  може да раздразни хората, които са по-чувствителни. Може да бъде необходимо да се опитат различни неща, за да се определи дали дадена билка може да се понася.

Отървете се от газираните напитки
Приятните и забавни газирани напитки допринасят още и за подуване на корема и газове при хора, които са особено чувствителни към техните ефекти. В допълнение, те могат да предизвикат киселини и дразнене на хранопровода. Вместо да избирате сода или други газирани напитки, по-добри залози са билков чай ​​и обикновена вода.

Спиране на кофеина
Започването на деня с чаша кафе се е превърнало в предпочитан начин за събуждане на много хора. За съжаление на любителите на Джава, кофеинът може да раздразни както хранопровода така и червата, което може да доведе до киселинен рефлукс и киселини в стомаха. Вместо това, затоплете малко бадемово мляко, преди да го поръсите с канела или опитайте чаша успокояващ билков чай сутрин.

Наблюдавайте здравословните храни
Дори и тези хора, които се опитват да се хранят по здравословен начин, могат да се окажат много озадачени от факта, че страдат от стомашни киселини и киселинен рефлукс. Някои много здравословни храни, като например домати, боб, чушки, бобови храни и фъстъци, могат да допринесат за киселини и киселинен рефлукс. Други здравословни храни, обаче, могат да помогнат за успокояване на стомаха и хранопровода. Те включват овес, зехтин, органично кисело мляко, горски плодове, листни зеленчуци, ябълков оцет и сладки картофи. Чрез премахване на тези здравословни храни, които причиняват проблеми, както и рафинирано брашно, червено месо, сладкиши и много млечни продукти, и замествайки ги със по-успокояващи и здравословни храни, киселините и киселинния рефлукс могат да бъдат намалени.

Просто, като следват съветите изброени по-горе, при всяко хранене, хората, които страдат от стомашни киселини и киселинен рефлукс могат да намерят облекчение  за много кратко време.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×