(NaturalNews)

С увеличаващото се с обезпокоителни темпове затлъстяване, почти всеки иска да намери начини за намаляване на калориите. Намалянето на калории не помага само за поддържането на по-здравословно тегло, но и по този начин можем значително да увеличим продължителността на живота си.

Използване на ядки в умерени количества
Ядките имат много ползи за здравето, които ги правят привлекателни като закуска, както и като добавка към всяко хранене. Благодарение на тяхната хрупкава благост, те са особено удовлетворяваща закуска, която може бързо да излезе извън контрол. Една шепа ядки може лесно да добави допълнителни 175-200 калории, в зависимост от вида. Лесно е да се увлечем при яденето им, като една купа може да добави до 500 калории. Добър начин за контрол на порциите е вместо да ги ядете от купа използвайте шепата си и избирайте ядки, които трябва да се белят. Това ще помогне за намаляване на времето, използвано за ядене.

Внимавайте, когато използвате дресинг за салати
Разбира се, една салата, която е приготвена с пресни зеленчуци е здравословна опция за ядене. Зелените зеленчуци предоставят всякакви видове антиоксиданти, които повишават имунитета и много фибри, за да помогнат на стомаха да се чувства сит по-дълго. Въпреки това, ако са направени с високо съдържание на мазни добавки, някои от ползите се отричат. Вместо да добавяте гарнирани с масло крутони, много допълнително сирене и пълен с мазнини дресинг, най-добре е да се придържате към опции, които не са толкова тежки на калории. Вместо това, изберете подправяне на салатите със зехтин и балсамов ароматен оцет или лимонов сок с много пресни билки.

Добавете забава към времето за упражняване
Няма съмнение за това: Лесно е да навлезем в скучна рутина, когато става въпрос за физически упражнения. Когато става въпрос за повишаване на метаболизма, обаче, упражненията са основен приоритет. От своя страна, това засилване на метаболизма помага на организма да държи излишното тегло на разстояние. Добавете някои любими мелодии към MP3 плейъра докато бягате или тренирате, за да направите тренировката по-малко скучна.

Плувайте
Има няколко упражнения, които включват почти всяка мускулна група в тялото, докато все пак предоставят тренировка. Плуването е упражнение, което може да се прави през цялата година, особено в отопляеми басейни със сравнително топла температура. В допълнение към изгарянето на около 250 калории за всеки 25 минути, прекарани в плуване, мускулите стават по-силни и се изгражда  издръжливост. Като цяло, това ни прави по-здрави и по-силни.

Ако плуването не е възможно, поради атмосферните условия, инвестирайте в стационарно колело или правете по едно кръгче из квартала. Карането на колело дава почти толкова добра тренировка като плуването и позволява на човек да взема малко витамин D в процеса.

Чрез правене само на няколко малки промени в диетата и начина на живот е възможно да се видят огромни дивиденти в изгубените калории и да се увеличи продължителността на живота.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr.Sofiya

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *