(NaturalNews)

Всеки знае, че  трябва да се ядат повече плодове и зеленчуци, за да се насладим на по-добро здраве и може би дори да удължим живота си с няколко години. Обаче, това, което много хора не осъзнават е колко са добри тези храни  за тях. В допълнение, повечето хора не са наясно как точно им помагат плодовете и зеленчуците, с които се хранят. Броколито е една храна, която трябва да бъде в ежедневното или най-малко в седмичното меню на всеки човек на планетата и тук са причините за това.

Кръстоцветните зеленчуци се борят с рака

Кръстоцветните зеленчуци включват зеленчуци като бок чой, броколи, зеле, брюкселско зеле, карфиол и редица други. Те се наричат ​​така, защото четирите листенца на техните цветове образуват формата на кръст. Тези кръстоцветни зеленчуци съдържат значително количество фибри, както и изобилие от витамини и минерали, елементи, които много учени смятат, че помагат за предотвратяване  рак на дебелото черво. В допълнение към това, тези храни съдържат изотиоцианати и индоли. Това са съединения, които помагат на тялото да се бори с болестите чрез намаляване на възпалението и помагане да се предотврати увреждане на ДНК.

Броколи и неговата роля за превенция на рак

Изследването показва силна връзка между яденето на броколи поне три пъти на месец и значително намаляване  случаите на рак сред участниците в проучването. В проучването от Института по Рак Розуел Парк, учените открили, че хората, които ядат броколи три пъти седмично, показват намаление с 40 процента при темповете на рак на пикочния мехур.

Подобни резултати от научни изследвания са били представени през 2012 г. на среща на Американската асоциация за изследване на рак. Били са изследвани жените с диагноза  рак на гърдата. Установено е, че тези жени, които са увеличили консумацията на кръстоцветни зеленчуци като броколи, намаляват риска от рецидив на рак с 35 процента. В допълнение, те намалят процента на тяхната смъртност с 62 на сто.

Международни изследвания подкрепят тези данни

Съединените щати не са единствената страна, която е съсредоточила своите изследователски усилия за връзката между кръстоцветни зеленчуци и рак. Изследователи в Швейцария, както и в Италия, са разглеждали данни, събрани от различни изследвания и са стигнали до сходни изводи за тяхната положителна връзка. Въпреки, че най-забележителните резултати сред лицата, които са яли кръстоцветни зеленчуци най-малко веднъж седмично, са били:  32 процента намален рак на бъбреците, имало е и подобни резултати с други видове рак. Те включват намаляване със 17% на рак на устната кухина, на гърдата и на дебелото черво, както и 28% намаляване на рак на хранопровода.

Доказателствата са ясни. Когато лицата, които са яли кръстоцветни зеленчуци веднъж седмично са били сравнени с тези, които ядат рядко или никога не са яли зеленчуци, ядящите зеленчуци са били много по-здрави. Разликата в появата на рак е била толкова значителна, че всеки трябва да разгледа възможността за увеличаване  приема на зеленчуци.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×