(NaturalNews)

Всеки ден тялото абсорбира широк спектър от вещества, в зависимост от храната и околната среда. От влизане в контакт със замърсяването на въздуха до консумирането на нездравословни храни, пълни с химикали и консерванти. Има много начини, по които тялото ви може да бъде изложено на токсини – и те рядко преминават бързо през вашата система. Поради тази причина много хора предпочитат да правят детоксикация за прочистване на техните системи от веществата, които ги карат да се чувстват отслабнали, болни и просто не в нормално състояние. Но какви са най-добрите начини да отървем тялото си от тези токсини? По-долу са изброени пет различни подхода, които можете да обмислите – всички от които могат да доведат до загуба на тегло, поради простия процес на прочистване на веществата от системата, които я карат да работи неефективно.

Прочистване със Сок

Правенето на сок е чудесен начин за изчистване на организма от токсини и запълването му с витамини и хранителни вещества, от които се нуждае, за да процъфтява. Опитайте се да включите зеленолистни, зеленчуци и някои плодове, които  да действат като естествен подсладител във всяка рецепта за сок. Не белете корите, освен ако не е абсолютно необходимо, тъй като корите на плодовете и зеленчуците притежават повечето фибри и други ключови вещества.

Прочистване с Лимон

Лимоните са силно киселинни. Това е свойството, което им позволява да помагат естествено в процеса на детоксикация. Добавете малко лимон във водата и се уверете, че се хидратирате добре всеки ден. По този начин, можете да помогнете за разграждането на мастните молекули, което води до по-здраво тяло и загуба на тегло. Все пак се уверете, че не прекалявате с това, тъй като киселинният характер на лимона може да износи емайла на зъбите.

Прочистване със Сол

Солта може да ви помогне да излекувате тялото чрез отстраняване на бактериите от белите дробове. Освен това е доказано, че подобрява състоянието при астма, алергии и възпаления на кожата. Ключът е постоянство. Най-добрият вариант е ако имате достъп до изкуствена солна стая, но можете и да създадете свой собствен режим на солна терапия у дома. Максимално три пъти седмично, изсипвайте английска сол в топла вана и се накисвайте. Изберете сол с миризма, която ви харесва и е или успокояваща или ободряваща, в зависимост от времето на деня, в което планирате да взимате вана.

Прочистване чрез Потта

Изпотяването  е чудесен начин за детоксикация и отслабване. Ако имате достъп до сауна или парна баня, се възползвайте от нея, за  да се изпотите в спокойна обстановка и да изхвърлите вредните вещества. Ако не, просто вдигнете летвата на рутинните упражнения – в края на краищата, изпотяването си е изпотяване. Просто се уверете, че пиете много вода, когато се прочиствате чрез изпотяване, тъй като е важно да поддържате тялото си хидратирано.

Лимфатично Очистване

Масажирането на лимфната система може да придвижи токсините извън организма, позволявайки на лимфата да тече по-свободно и да излиза от тялото по здравословен начин.

Започване на Прочистването

Всички тези методи за детоксикация са доказали своята ефективност, но е важно да разберете какво точно работи във вашия случай. Говорете с вашия лекар преди да започнете детоксикация, за да се уверите, че сте избрали подходящия метод за нуждите на организма ви.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Alex Malinsky

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *