(NaturalNews)

Мазнините са станали нещо като черна дума в очите на купувачите на хранителни стоки. Подозрителното око намира начин да премахне всеки продукт, който се счита, че има съдържание на излишни мазнини. Може да е вярно, че мазнините в етикетираните хранителни продукти често съдържат вида мазнини, коѝто искаме да избегнем, трябва да сме внимателни да не ги бъркаме с тези пет най-здравословни мазнини, които са основно изискване за здраво тяло и ум.

Топ пет здравословни мазнини

Студено пресовано кокосово масло

Кокосовото масло съдържа лауринова киселина, важна мастна киселина, която се среща в изобилие в майчиното мляко, което също има мощен антивирусен ефект върху тялото. Също така е отлично за щитовидната жлеза и не повишава холестерола, ако се консумира в диета, богата на есенциални мастни киселини.

Една също много важна забележка е, че всеки страдащ от кандидоза може да има голяма полза от каприловата киселина в кокосовото масло, заради нейните мощни противогъбични свойства.

Рибено масло

Много от ползите от рибеното масло се дължат на присъствието на омега-3 мастни киселини като DHA и ЕРА. Други полезни мастни киселини в рибеното масло включват алфа-линоленова киселина и гама-линоленова киселина.

Според Американската сърдечна асоциация клинични проучвания са показали, че омега-3 мастните киселини са ефективни при намаляване  честотата на сърдечно-съдови заболявания. Това е една от причините защо рибеното масло предоставя по-малък риск от сърдечни заболявания.

Рибеното масло е познато още като ефективно противовъзпалително средство и природен антидепресант и предпазва от болестта на Алцхаймер и Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD).

Уверете се, че получавате чиста форма на рибено масло, без живак и други замърсители.

Конопено масло

Една от най-полезните съставки на конопа е пълната гама от аминокиселини, както и, че е перфектно балансиран източник на есенциални мастни киселини (EFA), което го прави един от малкото пълни източници на протеин на растителна основа.

EFA включват оптимално съотношение на киселините омега-3 и омега-6, което помага за поддържането на здрава имунна система и е отговорно за здравословен вид на кожата, косата и ноктите. Изключителната концентрация на EFA в конопа е известна още с ролята си да предотвратява сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, висок холестерол, рак, артрит и много други.

Важно е също да се има предвид, че EFA са крайно необходими за функцията и развитието на мозъка и нервната система, както и производството на здрави клетъчни мембрани.

Авокадо

Плодовете авокадо са богати на мононенаситени мазнини и могат да съдържат до 22 грама мазнини в среден плод.

Също така осигуряват до 20 основни хранителни вещества, засилващи здравето, включително фибри, калий, витамин Е, витамини от група В и фолиева киселина.

Авокадото е един от най-безопасните плодове за закупуване, като конвенционално отглеждан, защото дебелата му кожа го предпазва от експозицията на ниското ниво пестициди, което получава.

Авокадото има много други предимства, включително противовъзпалителни свойства, повишава  усвояването на мастноразтворими хранителни вещества (като бета-каротин и лутеин), подобрен липиден профил и инхибиране и унищожаване на орални ракови клетки.

Орехи

Орехите не само, че са много вкусни, но също така са богат източник на мононенаситени мазнини. Една четвърт чаша може да осигури до 95% от препоръчителната дневна доза на омега-3 мазнини.

Орехите са проучвани и насърчавани заради техните ползи за сърдечно-съдовата система, противораковите им свойства, противовъзпалителните ефекти и свойства за здравето на мозъка.

Яжте орехи в самостоятелен вид, в салати или зеленчуково ястие или с плодове.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×