(NaturalNews)

Почти всеки може да се възползва от консумирането на храни, които са богати на витамин D. Но някои може да се чудят кои храни наистина съдържат хранителните вещества, от които имат нужда. Отделете време, за да проучите някои от начините, чрез които можете да включите витамин D в диетата си. Ако го направите, ще увеличите плътността и здравината на костите си с течение на живота ви. Хората дори могат да намалят риска от някои други общи заболявания, включително болестта на Алцхаймер и затлъстяване. Дори има някои изследвания, които показват, че витамин D може да предотврати появата на депресия. Просто бъдете сигурни, че получавате достатъчно слънце, тъй като това помага да активирате химическите процеси, които позволяват на витамин D да работи.

Мазни риби – сьомга, камбала, риба тон

По-големите, мазни риби са доказани, че съдържат големи количества витамин D. Потребителите със здравно съзнание могат да се възползват от включването на няколко порции от тези риби в редовното хранене. 90 грама филе от една от тези риби съдържа около 450 IU витамин D, което до голяма степен се доближава до 600 IU, което се препоръчва всеки ден. Това означава, че няма да имат нужда да се притесняват за намирането на твърде много други източници на витамин D, които да включат в диетата си.

Яйца – включително жълтъците

Отслабващите може да си помислят за хапване на едно или две яйца следващия път, когато си готвят закуска. Причината е, че цяло яйце, включително жълтъка, съдържа значително количество витамин D, от което имате нужда. Хората дори могат да намерят някои специализирани яйца, които съдържат по-високи количества от химическото вещество, може би до 30% от дневното препоръчително количество.

Обогатено мляко

Много хора са запознати с факта, че млякото съдържа количества от витамин D. Но може да помислите за подсилено мляко от вашия магазин за хранителни стоки. Една чаша мляко ще съдържа около 100 IU витамин D. Но има мляко, което има още по-големи количества от веществото. Разгледайте и някои различни оризови и соеви млека, които също могат да бъдат обогатени.

Обогатени зърнени храни

Има няколко марки зърнени храни, които са обогатени с различни нива на витамин D. Това би могло да бъде добра опция за много заети хора, които ще се насладят на получаване на всичкия витамин D, от който се нуждаят по време на закуската. Някои от тях съдържат до 300 IU от веществото, така че проверете какво има на разположение в магазините.

Портокалов сок

Това може да е изненадващо вписване в списъка, но е все по-лесно да се намери обогатен портокалов сок по рафтовете. Много марки започват да предлагат на пазара сортове портокалов сок, които имат до 100 IU. Това може да даде на всеки едно чудесно начало за получаване на ежедневното препоръчително количество витамин D всеки ден.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

One thought on “Топ пет начина да получите повече витамин D в диетата си”

Напиши коментар

Добави обява

×
×