Кориандър

(NaturalNews)

Тежките метали в човешкото тяло допринасят за сериозни здравни проблеми. Токсични тежки метали като живак, кадмий, олово, уран и алуминий могат да влизат в човешкото тяло чрез храната, водата, въздуха или абсорбиране през кожата.

В съвременния свят е трудно да се избегне излагането на един или повече от тези метали. Полезно е да се напомни кои храни в действителност помагат за премахване на токсините от тялото.

Токсините от тежки метали могат да доведат до огромни щети на човешкото тяло. Дългото излагане може да доведе до мускулна, неврологични и физическа дегенерация и може да причини рак. Въпреки, че алуминият не е тежък метал, лесно се поглъща чрез използването на хранителни добавки, антиациди буферен аспирин, адстрингенти, набухватели като бакпулвер, спрейове за нос, ваксинации, алуминиево фолио и съдове за готвене.

Храните, които изчистват металите:

Установено е, че пектинът, намиращ се в корите на различни плодове и зеленчуци, премахва тежки метали и други замърсители от кръвния поток. Тези замърсители след това се отделят от системата чрез уриниране. Добри източници на пектин са зелени ябълки, зеле, банани, цвекло, грозде, моркови и цитрусови плодове.

Кориандърът е отлична храна за отстраняване на тежки метали като живак, алуминий и олово от организма. За тази билка се смята, че преминава кръвно-мозъчната бариера и премахва тежките метали от мозъка. Според доктора по медцина Robert C. Atkins, приемането на 400 мг кориандър на ден може да изчисти тежките метали от организма само за две седмици.

Магданозът е изключително ефективен, когато става въпрос за премахване на живак от тялото. Кръстоцветните зеленчуци като броколи, къдраво зеле и зеле съдържат антиоксиданти, които увеличават производството на детоксикиращи ензими в организма. Храни богати на сяра, като лук и чесън, помагат на организма да премахне тежките метали като олово. Други храни богати на сяра, като карфиол, яйца, брюкселско зеле, броколи и зеле, са в състояние да премахнат някои тежки метали от организма.

Естествени прочистващи агенти са аминокиселини, получени от протеини, като яйца и риба.
Лишаването от протеини намалява съдържанието на няколко ензими в черния дроб, от които тялото се нуждае за премахване на токсините.

Хлорелата също изчиства. Хлорелата има трислойна клетъчна стена, която съдържа целулоза микрофибрил, която помага за детоксикация на металите.

Алфа-липоевата киселина се произвежда от организма и може да се намери в много малки количества в храни като спанак, броколи, грах, брюкселско зеле, оризови трици и органни меса. Според д-р Лин Патрик, алфа-липоевата киселина преминава кръвно-мозъчната бариера и е в състояние да улавя циркулиращите тежки метали, като по този начин предотвратява клетъчно увреждане, причинено от токсичността на металите.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Fleur Hupston

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *